23948sdkhjf

Virksomheder går sammen om at styrke grøn omstilling

En lang række danske virksomheder er gået sammen om at etablere en ny virksomhedsplatform for grøn omstilling: Concito Bæredygtigt Erhverv
Etableringen af Concito Bæredygtigt Erhverv betyder, at foreningen Bæredygtigt Erhverv bliver en integreret del af Danmarks grønne tænketank Concito.

Virksomhedsplatformen vil være et stærkt samlingspunkt for virksomheder, der med afsæt i viden og analyse vil støtte op den grønne omstilling og styrke bæredygtig forretning i Danmark og internationalt. Platformen bliver samtidig det danske brohoved for World Business Council for Sustainable development (WBCSD).

- Det er en klar styrkelse af Concitos arbejde, at vi nu kan byde en lang række ambitiøse virksomheder velkommen som medlemmer. Som tænketank er vores opgave at levere viden og skabe dialog, og jo flere medlemmer vi har med praktiske erfaringer, des bedre for kvaliteten af Concitos arbejde. Dertil kommer, at det er en indlysende fordel at samle de grønne kræfter, hvilket også ligger i tråd med Concitos strategi om at være et centralt omdrejningspunkt for den grønne omstilling, som også trækker udenlandsk viden og erfaring ind i den danske debat”, siger Concitos formand Connie Hedegaard.

Formanden for det tidligere Bæredygtigt Erhverv Søren Boas fra Post Nord understreger, at den nye virksomhedsplatform giver ny kraft til medlemsvirksomhedernes mangeårige ambition om at fremme en grøn erhvervs- og samfundsudvikling i Danmark og internationalt.

- Nu samler vi et større antal virksomheder, der kan og vil den grønne omstilling. Ambitionen med den nye platform er at sætte fokus på, hvordan virksomhederne bedst muligt kan bidrage til den grønne omstilling og skabe nye løsninger, der samlet gavner vores vækst, beskæftigelse og ikke mindst vores miljø, siger Søren Boas.

Danmarks grønne tænketank Concito er et af Danmarks største grønne netværk med over 100 virksomheder, forskere, organisationer og personer som medlemmer - alle med stor viden om klima og førende inden for deres felt.

Bæredygtigt Erhverv blev oprindeligt etableret i 2006 som Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling. Foreningen tæller i dag 19 medlemsvirksomheder, som både favner store, mellemstore og enkelte små danske virksomheder. Med etableringen af den nye virksomhedsplatform Concito Bæredygtigt Erhverv ophører Bæredygtigt Erhverv som selvstændig forening. Den nye platform vil blive repræsenteret med to medlemmer i Concitos bestyrelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047