23948sdkhjf

Ministeren skal diskutere afgifter og overskydende strøm i Esbjerg

På mandag besøger energi- og klimaministeren SE i Esbjerg. Der skal diskuteres høje afgifter, bedre udnyttelse af overskydende strøm og hvordan den danske energipolitik gøres mere bæredygtig.
Landets energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, (V), vil på mandag besøge SE-domicilet i Esbjerg, hvor der vil blive lagt op til et væld af politiske diskussioner herunder en bedre udnyttelse af den overskydende strøm.

Niels Duedahl, administrerende direktør i SE, glæder sig over ministerens besøg-

- Hos SE ønsker vi at gå forrest for at investere i en bæredygtig fremtid for Danmark og vores kunder. Jeg ser derfor frem til at diskutere, hvordan vi i fællesskab kan gøre den danske energipolitik mere bæredygtig på en måde, hvor alle kan være med, siger han forud for besøget, hvor der blandt andet sætte fokus på det nuværende afgiftssystem og udnyttelse af den overskydende strøm til fjernvarme.

Høje afgifter bremser udvikling hos Ribe Fjernvarme
SE og Dansk Fjernvarme ønsker en bedre udnyttelse af vindenergien, der i sidste ende vil resultere i billigere varme til forbrugerne og et grønnere samfund. Hvis ikke politikerne hurtigst muligt foretager de nødvendige justeringer, kan de danske fjernvarme-kunder se frem til en årlig meromkostning på omkring 4.000 kr.

Ribe Fjernvarme, der deltager på mødet, er eksemplet på en af de varmeleverandører, der er meget interesserede i at udnytte den overskydende vindenergi gennem investering i en el-drevet varmepumpe. Det nuværende afgiftssystem står dog i vejen for konkrete handlinger på området, og det rammer i sidste ende kunderne.

- En varmepumpe ville kunne hjælpe med den overskydende vindmøllestrøm, men med det nuværende afgiftssystem bliver pumpeinvesteringen mindre interessant. Staten bør gå ind og kigge på de løbende driftsudgifter, for de er simpelthen for høje, siger Ribe Fjernvarmes driftsleder Richard Boisen, der ser frem til at dele sine synspunkter med Lars Christian Lilleholt.

Bedre udnyttelse af overskydende strøm
Niels Duedahl ønsker sig også bedre forhold for optimal udnyttelse til gavn for alle:.

”Danmark skal have et bedre energisystem, hvor den overskydende vindmøllestrøm udnyttes i fjernvarmen. Her står afgifterne i vejen, siger han, og peger på, at der er masser af overskydende vindstrøm, som bare venter på at blive udnyttet:

- I løbet af december producerede de vindmøller, der er opstillet inden for SE’s el-net, alene 83% af det samlede forbrug for måneden, men vi kunne ikke bruge det hele, da møllerne i 13 ud af 31 døgn producerede mere, end forbrugerne kunne nå at bruge, og vi måtte derfor eksportere strømmen ud af vores el-net. Den strøm burde være konverteret til varme i fjernvarme-nettet, lyder det fra Niels Duedahl.

Foruden debatten om høje afgifter vil fokus på digitalisering også være et tema på dagsordenen. Her vil diskussionen blandt andet gå på, hvordan SE og staten i samlet flok kan løfte opgaven om at udrulle bredbånd til alle dele af landet, hvilket skal sikre bedre digitale oplevelser for både familier og virksomheder.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094