23948sdkhjf

Østkraft går efter landvind og dropper havvind

Østkraft vurderer, at der ikke er stor sandsynlighed for etablering af en kystnær havvindmøllepark ved Bornholm. Nu ansøges der om tilladelse til landvind i stedet.
Bornholm har et mål om at være CO2-neutral i 2025. Hos Østkraft vurderer man, at der skal sættes mindst 56 MW vindmøller op for at neutralisere el-importen via søkablet.

Det til trods har energiselskabet længe holdt pause med udviklingen af vind, da muligheden for en kystnær havmøllepark forelå. En mulighed som energiselskabet vurderer ikke længere eksisterer. Det skriver P4 Bornholm.

Det er ændringer i uddbuddet af vindmølleparker, der gør, at Østkraft tror på, at der kun kommer to kystnære havmølleparker i Danmark, og at sandsynligheden for, at den ene af de to ender ved Bornholm, er forsvindende lille.

- Det er mere eller mindre klart nu, at der ikke kommer kystnære møller, så vi må se på andre løsninger på land, siger Østkrafts direktør Ole Schou Mortensen til P4.

Derfor har Østkraft indsendt en ansøgning til Bornholms Regionskommune om etablering af landvind i stedet.

- Med baggrund i, at kommunalbestyrelsen i april 2013 vedtog at igangsætte kommuneplanlægning på Bornholm for otte vindmøllelokaliteter med en samlet kapacitet på 52 MW, har Østkraft indsendt to projektforslag til Bornholms Regionskommune, hvor det fremgår, at vi ønsker at opføre tre eller fire vindmøller i et område ved Egeby mellem Aakirkeby og Nexø og tre til fem vindmøller i et område ved Sæderegård, skriver energiselskabet på sin hjemmeside.

Projektet ved Egeby er på 3 stk. V100-2,0 MW med en samlet årsproduktion på ca. 22 GWh, svarende til 4.400 husstandes årsforbrug. Projektet ved Sæderegård er på min. 3 stk. V100-2,0 MW med en samlet årsproduktion på ca. 23 GWh, hvilket svarer til 4.600 husstandes forbrug.


Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095