23948sdkhjf

DanWec ruster sig til fremtidens udviklere

Med en geoteknisk undersøgelse af havbunden ved DanWecs testsite ud for Hanstholm er fremtidens bølgeenergi-udviklere sikret optimale forudsætninger for at vælge placering af netop deres testanlæg.
Ud for Hanstholm ligger bølgeenergicenteret DanWecs testsite. Det udgør 5 kvadratkilometer og blev sidste år udstyret med to måleinstrumenter, såkaldte waveriders, og fire kardinalbøjer til beskyttelse af måleinstrumenterne. Det betød, at bølgeenergiudviklerne fik adgang til unik viden om bølgerne.

Nu sikrer den geotekniske undersøgelse af sitet, at udviklerne kan få adgang til endnu flere informationer, der er nødvendige i forbindelse med udvikling og test af bølgeenergianlæg.

- Vi har haft et fartøj ude og måle vanddybder. Derudover er der sendt en slags ekkolod ned, så vi kan oplyse udviklerne om, hvad havbunden på en given position i testsitet består af, fortæller Kim Nielsen, som er formand for Partnerskabet for Bølgekraft og bestyrelsesmedlem hos DanWec.

- Det betyder at vi kan vejlede vores udviklere og at de kan tilpasse forankring og fundering af anlægget, alt efter om havbunden er af sten eller sand.

I øjeblikket rummer sitet ikke andet end de føromtalte waveriders og kardinalbøjer. Men snart rykker der nye anlæg ind.

- Nemos, der har været testet i Nissum Bredning, er på vej til Hanstholm. De er ved at bygge et større anlæg op, og vi forventer, at de er klar til test i løbet af sommeren, fortæller Kim Nielsen.

Nemos er et tysk anlæg, hvis 1:5 udgave har været testet i Nissum Bredning. I den forbindelse testede man en en flydende service-platform. Den står nu på havnen i Hanstholm klar til ankertest i løbet af 2016.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094