23948sdkhjf

Ny solcellepulje på 56,3 MW åbner til februar

Den 1. februar 2016, kl. 10.00 kan der igen søges om at få nye solcelleanlæg med forhøjet pristillæg. Der udbydes 56,3 MW i fire underpuljer efter først-til-mølle-princippet.
Den 1. februar 2016, kl. 10.00 åbner Energinet.dk igen for, at privatpersoner, boligforeninger og solcellelav, der ønsker forhøjet pristillæg til nye solcelleanlæg, kan søge. Det er muligt at søge fra den 1. februar 2016 kl. 10.00 til og med den 31. maj 2016.

Der er mulighed for at søge i fire forskellige underpuljer. Energinet.dk kan i alt tildele forhøjet pristillæg til anlæg, der tilsammen løber op i 56,3 megawatt.

Ansøgningerne behandles efter først-til-mølle-princippet.

- Selv om der er fire uger til, at ansøgningsrunden begynder, er det allerede nu, man skal begynde at lave sine forberedelser. Flere ting skal være på plads, for at man kan komme i betragtning til at få del i puljerne, siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder i Energinet.dk’s administration af vedvarende energi.

Krav til ansøgere
Uanset om man er privatperson, boligforening eller solcellelav, er der en række krav der skal overholdes for at man kan komme i betragtning til forhøjet pristillæg.

Blandt andet skal der foreligge en købsaftale, det vil sige ansøger skal have en skriftlig aftale med en solcellesælger om at købe et solcelleanlæg. Derudover skal ansøgerne være ekstra opmærksomme på, at det ikke er muligt at modtage anden offentligt støtte sammen med pristillægget – det vil for eksempel sige, at det ikke er muligt både at udnytte håndværkerfradraget og modtage pristillæg.

- Erfaringen fra de to foregående puljer er, at nogle ansøgere tror, at et tilbud er en købsaftale. Men et tilbud skal være accepteret, før der er tale om en aftale. Derudover skal aftalen være betinget af, at der opnås støtte fra Energinet.dk. Vi vil derfor gerne opfordre til at være ekstra opmærksomme på, at ansøgning er udfyldt korrekt og opfylder kravene i loven, siger Louise Rønne Christensen.

Hvis der kommer flere ansøgninger til en underpulje, end der er effekt til, trækker Energinet.dk lod blandt de fyldestgørende ansøgninger, der er kommet ind den dag, hvor puljen bliver fyldt.

Det er alene anlæg, der endnu ikke er etableret, der kan søges om tilsagn til.

De i alt 56,3 megawatt (MW), der udbydes, er fordelt på følgende måde:


Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.814