23948sdkhjf

Løsning Fjernvarme indgår millionaftale med Tjæreborg Industri

Inden for et år vil et nyt flisværk se dagens lys i Løsning. Samtidig får det eksisterende værk lige en make-over.
Efter mere end et års forberedelse er Løsning Fjernvarme nu nået så langt, at der er lavet aftale med et firma om opførelse af selskabets nye flisværk.

Det blev Tjæreborg lndustri a/s, der løb med opgaven i en totalentreprise, der lyder på godt 26 millioner kroner.

Det endelige beløb bliver dog større, oplyser Løsning Fjernvarme på sin hjemmeside, da der dels er udgifter forbundet med projektet udover selve værket, og dels at man har valgt at se lidt længere ud i fremtiden og derfor laver nødvendige levetidsforlængelser på det eksisterende anlæg.

- Vi opfører et helt nyt værk lidt uden for byen og så prøver vi, at optimere på hele systemet, så vi ikke skal rende og rode med noget gammelt noget, fortæller formand Anders Møller fra Løsning Fjernvarme og forsætter:

- Hele vores SRO-system skal opgraderes, og de eksisterende gaskedler får også en opgradering. Samtidig renoverer vi den ledning, der går fra det eksisterende værk, forbi den grund, hvor det nye værk skal ligge, og ud til Daka, hvorfra vi modtager spildvarme.

Det nye flisværk bliver på 3 MW og kommer til at producere 15.000 MWh om året, hvilket ikke er helt nok til at dække behovet i Løsning som er på 27.000 MWh.

- Lige nu producerer vi på gaskedler og så får vi spildvarme fra Daka, som også producerer varme til os på bioolie. Målet er, at der kun skal køres på gas i spidslast og i weekender, fortæller Anders Møller.

Løsning Fjernvarme og totalentreprenøren Tjæreborg Industri forventer at gå i jorden i anden uge i januar. Derefter skulle man gerne være klar til drift i efteråret 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062