23948sdkhjf

Japansk øko-landsby vil have dansk fjernvarme

Den mindre japanske by Ogata, der er kendt verden over for sine solcelle-biler og økobil-væddeløb, har netop haft en delegation i Nordjylland for at kigge på dansk fjernvarmeteknologi.
Bystyret i den japanske by Ogata har netop haft en 11-mand stor delegation i Nordjylland. Ogata er specielt interesseret i dansk fjernvarmeteknologi baseret på biomasse, og her kan Nordjylland noget helt specielt:

- Danmark er uden sammenligning verdensmester i fjernvarme, og flere af de vigtigste kompetencer er centreret her i Nordjylland, hvor vi både har forskning, fjernvarmeværker og virksomheder. Samtidig kan vi noget specielt, når det handler om at vise teknologien i brug. Mange nordjyske fjernvarmeværker er living labs for fjernvarme, der er baseret på vedvarende energi og kombination af disse, forklarer projektleder Hanne Skovby fra den nordjyske fjernvarmeklynge FleksEnergi.

FleksEnergi har været med til at tilrettelægge programmet for den japanske delegation og har formidlet kontakten til oplægsholdere i Nordjylland.

Den japanske delegation har under deres ophold i Danmark mødt repræsentanter fra Logstor, Energy Service og Kamstrup og har blandt andet besøgt Dronninglund Fjernvarme, der har et af verdens største solvarmeanlæg:

- Det er en stor oplevelse af møde japanerne. De er meget åbne, sympatiske og videbegærlige og har ganske enkelt en vision om at få verdens bedste system til kollektiv varme i deres by. Nu håber vi naturligvis, at vi kan få en stor ordre til danske virksomheder, fortsætter Hanne Skovby.

Hun siger supplerende, at et fuldskala projekt til Ogata kan blive starten på et dansk fjernvarmeeventyr i Japan, da Ogata er kendt som et frontløber-område inden for alternativ energi i Japan og internationalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094