23948sdkhjf

Momentum passer på GPP Vinds 88 nyindkøbte møller

Momentum henter sin hidtil største administrationsaftale, der markerer et gennembrud som administrator af møller placeret i Danmark,
Det blev Roskilde virksomheden Momentum Gruppen A/S, som fremover skal passe på GPP Vind’s 88 danske møller, som selskabet netop har købt fra svenske Vattenfall.

Momentum Gruppen A/S’s rolle bliver at varetage det overordnede økonomiske og tekniske ansvar for møllernes drift på ejernes vegne, herunder sørge for at møllerne serviceres, kontrolleres og forvaltes optimalt af de forskellige involverede parter, heriblandt over for myndighederne.

Gennembrud
Det er Momentum Gruppen A/S’s hidtil største administrationsaftale, som markerer et gennembrud som administrator af møller placeret i Danmark. Det er samtidigt den første, betydende aftale, som selskabet indgår med danske pensionskasser.

I november 2014 indgik Momentum Gruppen A/S et samarbejde med Secure Fondsmæglerselskab i Hellerup, og samarbejdet med GPP Vind er således endnu et skridt på vejen til fremover mere målrettet at kunne servicere institutionelle kunder.

- Det er en meget vigtig strategisk aftale for Momentum Gruppen A/S. Igennem de seneste 10 år har vi opbygget en betydelig viden omkring økonomisk og teknisk administration af vindmøller, særligt i Tyskland og Sverige og i mindre grad i Danmark. Med indgåelsen af aftalen med GPP Vind bliver vi med ét slag også en betydelig aktør vedrørende landmøller i Danmark, og samtidigt cementerer vi vores position som én af Danmarks største og førende forvaltere af vindmølleaktiver, siger CEO Kim Madsen fra Momentum Gruppen A/S udtaler:

Uhomogen masse
Hos GPP Vind er der en særlig årsag til at valget faldt på Momentum Gruppen.

- Der er reelt ganske få virksomheder i Danmark, som besidder den nødvendige ekspertise til at forvalte en portefølje af vindmøller i Danmark, som er så forskelligartet, hvad angår fabrikater, størrelser, effekt, alder og geografisk placering, som de 88 vindmøller, som GPP Vind netop har købt af Vattenfall. Valget faldt på Momentum Gruppen A/S, fordi de kom med den bedste løsning til prisen, og fordi de igennem en årrække har demonstreret, at de netop er i stand til at forvalte en uhomogen mængde vindmøller på optimal vis, siger administrerende direktør Christian Liebel fra GPP Vind.

Med indgåelse af aftalen passerer Momentum Gruppen A/S +350 MW installeret kapacitet i forvaltning for andre ejere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171