23948sdkhjf

Rekordstort biogasanlæg tæt på at være en realitet

Første spadestik ved Korskro bliver formentlig taget til foråret
Planerne om at bygge Danmarks største biogasanlæg ved Korskro bliver snart en realitet.

- Det er meget tæt på, at vi kan gå i gang med projektet. Vi håber på at tage det første spadestik til foråret, siger administrerende direktør Ole Hvelplund fra virksomheden NGF Nature Energy, der står bag projektet, til DR Syd.

Anlægget har efterhånden været syv år undervejs. Det skal producere grøn energi på affald fra industrien, landbruget og husholdningsaffald.

NGF Nature Energy havde på forhånd håbet, at man ville få et tilskud til biogasanlægget, men det fik man ikke. Derfor er der gået noget tid med at opføre fire mindre biogasanlæg for at indsamle erfaring forud for det store projekt.

Overgår Holsted

- Vi ville gerne se, hvordan byggeprojekterne forløb, og om vi kunne styre anlægsomkostningerne. Samtidig har vi også haft mulighed for at teste, om det er muligt at producere den mængde gas, som vi forventer, siger Ole Hvelplund.

Produktionen af biogas rundt om i landet er stigende. En vurdering fra Energistyrelsen viser, at biogasproduktionen vil være tredoblet inden 2020.

Det er også NGF Nature Energy, der står bag biogasanlægget i Holsted, som er det hidtil største anlæg i Danmark.

Anlægget i Korskro kommer til at koste 240 millioner kroner, og Nature Energy forventer, at anlægget kommer til at skabe 30 nye arbejdspladser, fortæller DR Syd
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125