23948sdkhjf

Arcon Sunmark leverer solvarme til kobbermine

Det mexicanske mineselskab Peñoles henter danske solvarmepaneler fra Arcon Sunmark til sin kobbermine Milpillas. Anlægget bliver Nordamerikas største.
Arcon-Sunmark har netop indgået aftale med det mexicanske mineselskab Peñoles om at bygge et solvarmeanlæg med et solfangerareal på 6.270 m2. Anlægget bliver dermed det største solvarmeanlæg i Nordamerika.

Peñoles er Mexicos næststørste mineselskab. Virksomheden har allerede investeret kraftigt i vindmøller, og nu tager de så skridtet og investerer i deres første storskala solvarmeanlæg.

Opvarmning af elektrolyt
Solvarmeanlægget skal levere procesvarme til electro-winning processen i kobberminen Milpillas. Electro-winning er en form for elektrolyse, hvortil der bruges en del elektricitet men også en del varme, da processen går ud på at varme elektrolyten op til omkring 50 grader.

I dag forgår opvarmningen ved hjælpe af dieseldrevne-kedler. For fremtiden vil varmen komme fra solen.

Anlægget vil årligt spare atmosfæren for over 3.000 tons CO2.

8.600 MWh om året
Solvarmeanlægget fra Arcon Sunmark skal installeres i kobberminen Milpillas placeret i den mexicanske delstat Sonora, ca. 30 km fra grænsen til USA. Da anlægget placeres i et af de mest solrige områder i Mexico, vil det pr. kvadratmeter solfanger producere mere end tre gange så meget som et lignende solvarmeanlæg i Danmark.

Solfangeranlægget bliver på 6.270 kvadratmeter, varme-akkumuleringstanken bliver på 660 m3 og den årlige varmeproduktion bliver på 8.600 MWh.

Anlægget bliver afleveret i sommeren 2016.

Referenceliste spiller en rolle
I foråret 2013 besluttede Arcon Sunmark at satse på det mexicanske marked og ansatte derfor en fuldtidssælger, hvilket har været stærkt medvirkende til at kontrakten med Peñolas nu er kommet i hus. En anden væsentlig løftestang for Arcon Sunmark har været den meget lange referenceliste.

- I salgfasen har Peñoles både været i kontakt med Marstal Fjernvarme samt med en kobbermine i Chile, hvor Arcon-Sunmark tidligere har leveret et lignende anlæg, lyder det fra Arcon Sunmark, der allerede småt er gået i gang med detailplanlægningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094