23948sdkhjf

Dong Energy opfører verdens største havmøllepark

Dong Energy har i dag besluttet at opføre havmølleparken Walney Extension, der har en kapacitet på 660 MW. Parkens 87 møller kommer fra henholdsvis Siemens Wind Power og MHI Vestas Offshore Wind.
Den endelige investeringsbeslutning er blevet taget, efter at alle de nødvendige myndighedstilladelser er opnået, site-vurderingerne gennemført, og størstedelen af leverings- og installationskontrakterne underskrevet.

Walney Extension forventes i fuldt drift i 2018 og vil til den tid være verdens største havmøllepark. Den vil dermed overgå London Array, som har en kapacitet på 630 MW og blev idriftsat i 2014 af Dong Energy og selskabets partnere. Walney Extension bliver opført og drevet under den britiske støtteordning (EMR FID) med en fast pris for de første 15 års produktion.

- Walney Extension kommer til at levere grøn el til over 460.000 britiske husstande, og det glæder mig meget, at vi nu kan starte opførelsen af, hvad der bliver verdens største havmøllepark, når den står færdig. Med opførelsen af denne havmøllepark kommer vi et stort skridt nærmere vores strategiske mål om at have en installeret kapacitet på 6,5 GW i 2020, siger Samuel Leupold, Executive Vice President i Dong Energy.

Dong Energy har valgt at bruge to forskellige slags vindmøller: 40 vindmøller på 8 MW fra MHI Vestas Offshore Wind og 47 havmøller på 7 MW fra Siemens.

- Der har i de senere år været en enorm vækst inden for offshore vindenergi i Storbritannien. En forudsætning for fortsat langsigtet vækst i industrien er, at offshore vindenergi med tiden kan konkurrere på omkostninger med andre energiteknologier. Med opførelsen af Walney Extension kommer vi et godt skridt tættere på det mål, og jeg er tilfreds med, at vi fortsat kan reducere omkostningerne, mens vi udvider den britiske leverandørkæde. Jeg er også meget tilfreds med, at vinger, dele af fundamenterne samt installationen af kabler vil komme fra UK leverandører og fartøjer og bidrage til den lokale jobskabelse, lyder det fra Samuel Leopold.

Dong Energy er i gang med at opføre 2.080 MW i Storbritannien og Tyskland. Når disse projekter, herunder Walney Extension, står færdige, vil Dong Energy i alt have opført 5.089 MW, hvilket svarer til over 12,5 mio. europæeres årlige elforbrug.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109