23948sdkhjf

Klumme: Kom i gang med at mødes i jeres eget ”Herning”

For tre uger siden dannede dette års hi teknologi- og industrimesse i Herning rammen for et utroligt vigtigt møde. Hvor vigtigt mødet var var vist ikke klart for alle.
For tre uger siden dannede dette års hi teknologi- og industrimesse i Herning rammen for et utroligt vigtigt møde, når vi ser på Danmarks fremtid. Hvor vigtigt mødet var, er ikke nødvendigtvist klart for alle – ikke engang dem der deltog, fordi det burde være hyppigt forekommende og ukompliceret.

Det vigtige møde var det der opstod mellem forskning og industri som en del Wind Energy Denmark Annual Event 2015, der fyldte Hal F i Messecenter Herning.

Mødet kan lyde som en åbenlys banalitet, men det er det ikke. Selvom det er ny viden, der driver den teknologiske udvikling, så er der ikke et naturligt flow af møder mellem forskning og industri.
Mødet mellem forskning og industri er utvivlsomt en del af forklaringen på den danske vind-succes, og med de virksomheder og forskningsinstitutioner vi har i Danmark i dag, er der stort potentiale til at drive den succes endnu længere.

Målet er tillid
Det er vigtigt for branchen som helhed at sætte sig sammen, og på tværs drøfte hvilken retning vi ønsker at bevæge os i, og hvordan vi forener vores kræfter for at få de bedste resultater. Dette sker kun, hvis vi kender hinanden, hinandens evner, hinandens potentialer - og her betyder den personlige relation måske mere, end vi er villige til at indrømme.

Det handler altså om mere end tanker og nye ideer, det handler om at forstå hinandens kultur, tidsperspektiver, arbejdsformer og tankegange. Forstår vi det, kan vi skabe tillidsfulde relationer.

Målet må netop være tillid til, at vi vil hinanden og vores respektive forretninger det bedste. Har vi den tillid, så har vi også grundlaget for at kunne skabe forandring. Vi kan tale åbent til hinanden, give hinanden et realitetstjek og måske ligefrem blive enige om, hvornår noget er færdigudforsket, og det derfor er tid til at betræde en ny vej.

Få ideerne til at snurre
For at fordre mødet skabte vi Wind Energy Denmark Annual Event sammen med Dansk Forskningskonsortium for Vindenergi og hi-messen. Men det er vigtigt, at I ikke venter på, at vi eller andre står klar med det næste store event. Bliv ved med at mødes også af egen drift. Prioriter det, brug tid på det, vær nysgerrig og opsøgende, det gælder både dig, der er forsker, og dig der sidder i industrien – du kan ikke forvente, at nogen finder dig og alle dine lyse ideer, hvis du ikke træder frem i lyset.

Måske var der i Herning nogen, der for tre uger siden fik en god ide, en god partner, en anden forståelse, en dybere indsigt – vi ved det reelt set ikke før måske om nogle år, når ideen, partnerskabet eller forståelsen står og snurrer i en ny og bedre mølle et eller andet sted i verden – og det er jo dét danske møller gør, de står og snurrer et eller andet sted i verden baseret på en god ide, som opstod mellem dygtige, tillidsfulde og nysgerrige mennesker.

Kunne denne klumme have handlet om mødet mellem forskning og industri inden for andre sektorer end vind – utvivlsomt. Så alle jer der leger med vind til daglig – og til jer der ikke gør - skab et Herning, der giver mening for jer, og kom i gang med at mødes på tværs af forskning og industri.

Artiklen er en del af temaet Klumme.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078