23948sdkhjf

Nu produceres legoklodserne på havvind

Det sker fra i dag hvor Lego-koncernen, Dong Energy og William Demant indvier havmøllepark.
Det er bestyrelsesformanden hos Dong Energy Thomas Thune Andersen der byder gæsterne velkomne i Norden-Norddeich i det nordvestlige Tyskland, hvorfra driften af Borkum Riffgrund 1skal varetages.

- Borkum Riffgrund 1 er det første projekt vi sætter i drift i Tyskland, og jeg er yderst tilfreds med, at vi nu kan høste frugterne af vores investering. Jeg er også meget tilfreds med det engagement, vores partnere har vist ved at investere i dette projekt. Vores rejse i Tyskland er langt fra slut. Vi er i gang med at opføre to yderligere havvindmølleparker og har et antal andre projekter undervejs, hvor vi får mulighed for at demonstrere den faglighed og de kompetencer vi har tilegnet os, ligesom det er udtryk for den tro, vi har på det tyske havvindmøllemarked, lyder det fra Thomas Thune Andersen .

En af parterne bag havmølleparken er Lego-koncernen og her er Jørgen Vig Knudstrup stærkt optaget af koncernens bæredygtighedsmål for 2020 - og produktionen af legoklodser.

- I Lego Koncernen ønsker vi at have et positivt aftryk på den jord, vores børn skal arve. Vores vigtigste bidrag er den kreative Lego legeoplevelse, der hjælper børn til at lære og udvikle sig. I dag er jeg stolt – og bogstaveligt talt fyldt med energi – over at fejre, at vindmølleparken nu genererer bæredygtig energi. Det er et markant skridt mod vores 2020 mål om at skabe bæredygtig energi svarende til vores eget globale energiforbrug. Et mål vi når ved fortsat at fokusere på at bruge energien mere effektivt og ved at investere i bæredygtige energikilder. De seneste fem år er vores energieffektivitet øget med mere end 20 procent. Kombinationen af disse tiltag betyder, at vi i 2020 vil være med til at skabe mere bæredygtig energi, end vi bruger til at støbe de milliarder af LEGO klodser, som børn over hele verden elsker at lege med, siger Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør i Lego Koncernen.

Bæredygtig energi til 320.000 tyske husstande
Med en nominel ydelse pr. turbine på 4,0 MW vil de 78 vindmøller producere nok miljøvenlig elektricitet til at forsyne 320.000 tyske husstande hvert år. Opførelsen af havvindmølleparken Borkum Riffgrund 1 begyndte i 2011, hvor den endelige beslutning om at investere blev truffet. I august 2013 begyndte opførelsen offshore med installationen af den substation, der udgør hjertet af vindmølleparken.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14