23948sdkhjf

Biogas og fjernvarme booster omsætningen hos Envidan Energy

Aktiviteterne på biogasområdet i Danmark skaber travlhed hos Envidan Energy. Men de poltiske rammer for energien i Danmark vækker bekymring.
Nettoomsætningen hos Envidan Energy gik fra 3,7 mio. kr i 2013/2014 til næsten 6,6 mio. kr. i 2014/2015, mens overskuddet på bundlinjen firedobledes fra 130.255 kr. til 500.438 kr. Fremgangen findes inden for to områder.

- Der har været utrolig meget gang i biogasanlæggene her i landet, fortæller Frans Teisen fra Envidan Energy, og tilføjer:

- Envidan Energy har i en periode været væk fra fjernvarmesektoren, men besluttede altså sidste år at gå ind i netop fjernvarmesektoren igen, og der er ved at komme skub på.

Solrød, Arla & portalløsninger
På biogasområdet har Envidan Energy blandt andet haft travlt som bygherrerådgiver i forbindelse med etablering af Solrød Biogas samt med installeringen af en 3MW biogasmotor hos VEKS på Solrød Fjernvarmecentral. Endvidere har der været fokus på etableringen af en transmissionsledning fra Studsgaard Biogasanlæg til Arlas faciliteter i Videbæk.

- Inden for fjernvarmesktoren laver vi en del myndighedsopgaver og projektforslag, og så er vi ved at udrulle portalløsninger, som kan hjælpe fjernvarmeværkerne med optimering af drift og vedligeholdes m.m. Det webbaserede system er videreudviklet fra vores vand og spildevandsområde og skal integreres i fjernvarmen, fortæller Frans Teisen.

Usikre rammer
Regnskabet for 2014/2015 viser altså gode takter, men fremtiden er Frans Teisen noget usikker på.

- Vi er stadig optimistiske, men vi lagde budget for det indeværende år før de seneste udmeldinger fra regeringen, og derfor kan vi da være lidt bekymrede, forklarer han og uddyber:

- Vores fokus har altid været biogas, men energi er et område, der er meget afhængig af, hvad der sker politisk, og lige nu synes jeg at rammerne for energiområdet er noget usikre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094