23948sdkhjf

12.000 kvadratmeter solvarmeanlæg på vej i Løkken

Nu er det ganske vist. De vil have solvarme i Løkken.
Bestyrelsen hos Løkken Fjernvarme har netop besluttet at arbejde videre med planerne om etablering af et 12.000 kvadratmeter stort solvarmeanlæg.

- Planarbejdet er på plads. Vi har hentet alle tilbud, siet i dem og fundet dem, vi vil handle med, fortæller driftsleder hos Løkken Varmeværk Claus Christensen.

Projektet udbydes i delentrepriser og vil koste Løkken Fjernvarme ca. 21 mio. kr. Der er dog lige en ting, der skal overstås, før man kan komme i jorden.

- Lige nu ligger vi i forhandlinger om at købe jorden, hvor anlægget skal ligge. Det er en mark 400 meter vest for varmeværket, vi har drøftelser omkring. Det er en lokal landmand, der ejer jorden og vi kommer helt sikkert til enighed, siger Claus Christensen.

Anlægget får en kapacitet på 5.868 MW om året, og når det står færdigt i maj/juni næste år, vil det dække 17-18 procent af varmeforbruget hos varmeværkets godt 1.100 forbrugere. At valget netop faldt på solvarme er der ikke noget overraskende i.

- Vi har selvfølgelig kigget lidt på andre former for varmeproduktion, men vi er forholdsvis begrænsede, fordi vi er et flisværk. Så det gav egentligt sig selv, fortæller Claus Christensen, der ikke umiddelbart har planer om at gemme de energibesparelser, som solvarmeanlægget giver, til senere.

- Der er for 5.868 MW energibesparelser her, og vi overvejer at sælge dem frem for at gemme dem til eget brug senere. Og så vil vi selv gå ud og købe de energibesparelser vi får behov for næste år, forklarer Claus Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11