23948sdkhjf

Verdenspremiere på Amager Bakkes dampringe

4,5 meter høj og to tons tung dampringsgenerator skal afprøves på Kulturnatten.
Kæmpemæssige dampringe kommer til at svæve over København på Kulturnatten fredag den 9. oktober.

Her afprøves nemlig for første gang den 4,5 meter høje og to tons tunge såkaldte dampringsgenerator, skabt af Bjarke Ingels Group og Peter Madsen (Raket Madsen).

På Kulturnatten får publikum en unik mulighed for at komme helt tæt på dampringsgeneratoren, der fra 2017 skal sidde på toppen af Amager Ressourcecenter og sende kæmpemæssige dampringe ud, hver gang anlægget har udledt et ton CO2.

Prototypen, der testes i morgen, er ikke så stor som den generator, der efter planen skal installeres på toppen af Amager Bakke i 2017. Prototypen vil udsende dampringe, der er 8 meter i diameter, mens den endelige version vil nå op på 21 meter i diameter.

Del af udstilling om banebrydende byggeri
Dampringsgeneratoren var ikke finansieret som en del af Amager Ressourcecenter og det rekreative Amager Bakke. Derfor satte Bjarke Ingels Group sig for at finde finansiering gennem crowdfunding-platformen Kickstarter.

Det lykkedes at samle penge nok til at udvikle den prototype, som nu for første gang afprøves under Kulturnatten.

Det sker hos Dansk Arkitektur Center, hvor Amager Ressourcecenter er med blandt de 100 danske byggeprojekter, der vises i udstillingen ’Banebrydende byggeri’, som åbner på Kulturnatten.

En konkret påmindelse om vores CO2 udledning
Det nye forbrændingsanlægget, Amager Ressourcecenter, der åbner i 2017 omsætter affald til varme, der kan bruges i de københavnske husholdninger.

Selvom det kommer til at være en af de mest miljøvenlige måder at skabe grøn energi på, bliver der alligevel udledt CO2 i omdannelsesprocessen.

De store dampringe vil blive sendt ud over byen, hver gang affald svarende til 1 tons CO2 er afbrændt. På den måde sættes der helt konkret fokus på vores CO2 udledning – og partnerne bag projektet håber, det kan være en påmindelse om, at vi alle kan være med til at påvirke miljøet gennem de valg, vi træffer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095