23948sdkhjf

Flere offshore arbejdsulykker i 2014

Heldigvis er de fleste ulykker mindre alvorlige.
- Der skete cirka dobbelt så mange offshoreulykker pr. arbejdstime i 2014 sammenlignet med året før. Heldigvis er de fleste ulykker mindre alvorlige som eksempelvis fald snuble og vridulykker.

Det viser Arbejdstilsynets årlige opgørelse af ulykker i branchen.

Samlet set er frekvensen for arbejdsulykker på offshore olie- og gasanlæg i Nordsøen steget fra 1,53 ulykke pr. 1 million arbejdstimer i 2013 til 3,18 i 2014. Antalsmæssigt svarer det til en stigning fra 9 arbejdsulykker i 2013 til 22 ulykker i 2014.

Antallet skal ned
Til trods for, at ulykkerne ikke er i den alvorlige ende, har Arbejdstilsynet i samarbejde med Olie Gas Danmark og operatørerne i Nordsøen aftalt en række initiativer, der skal være med til at få antallet af arbejdsulykker ned.

På det overordnede plan er det aftalt med Olie Gas Danmark, at der skal arbejdes mere systematisk med statistik for arbejdsulykker og andre aktiviteter, der skal hjælpe operatørerne i deres arbejde med at forebygge arbejdsulykker. Konkret er det blandt andet aftalt med operatørerne, at der fra ledelsen skal sættes fokus på at støtte anlæggenes sikkerhedsorganisationer.

Arbejdstilsynet følger udviklingen nøje og er i tæt dialog med både Olie Gas Danmark og operatørerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078