23948sdkhjf

Fokus på GFE Krogenskær

Ejere af biogasanlæg i gang med en større omlægning.
Onsdag sættes der fokus på GFE Krogenskær ved et møde på LandboNord i Brønderslev.

- Da det i 2002 blev besluttet at opføre energi- og biogasanlægget GFE Krogenskær i Brønderslev, var fokus på bæredygtighed en af de afgørende faktorer, fortæller Per Pedersen fra GFE Krogenskær.

- Anlægget blev bygget til at omsætte affaldsbiomasser, som fra begyndelsen blev påtænkt at være gylle, møg, benmel, fiskeaffald, madaffald og industriaffald. Disse produkter har alle en svingende kvalitet og forskelligt indhold af energi og omsættelighed og har sammenholdt med ustabile leverancer i perioder af året givet visse udfordringer i forhold til at kunne levere en god gaskvalitet til biogasmotoren med højt methanindhold og minimalt svovlindhold.

Udviklingen og erfaringerne har imidlertid vist, at man får en bedre og mere stabil biogasproces ved - sammen med gylle - alene at bruge vegetabilske biomasser såsom græs, halm, frøgræshalm, majs, roer og lignende, hvorfor GFE Krogenskær sidste år påbegyndte en større omlægning, som de denne aften vil fortælle mere om.

Onsdag aften kan man høre om, hvordan alt nu er så bæredygtigt, som det kan blive, om den nye plansilo, den nye hal og hvorledes det hele efterses samt udskiftes samt hvorfor man i øjeblikket bygger en tank mere og endelig, hvordan de tre dygtige og kompetente medarbejdere passer anlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156