23948sdkhjf

Hofor leverer fjernkøling til amerikansk burgerkæde

Trods af et mindre kølebehov end store kontorhuse, har TGI Fridays valgt fjernkøling i sin nyåbnede restaurant på Højbro Plads i København. - Den løsning sparer nemlig plads og reducerer støj, forklarer direktøren.
Den amerikanske burgerkæde TGI Fridays er netop rykket ind på Højbro Plads i København med sin første restaurant i Danmark.

Med valget af lokaler fulgte også valget af køling til køkken og restaurant, hvor henholdsvis grill og gæster skaber helt utroligt megen varme. valget faldt på fjernkøling fra Hofor.

- Fjernkøling ser vi som et miljøvenligt valg, og når det så samtidig kan konkurrere prismæssigt, fylder meget lidt og ikke støjer, så var det slet ikke så svært at vælge, fortæller Peter Nielsen, direktør i TGI Fridays i Danmark.

Brugen af fjernkøling hos TGI Fridays på Højbro Plads vil nedbringe CO2 udledningen med ca. 7,1 tons om året i forhold til brug af et lokalt køleanlæg. Samtidig kan TGI Fridays se frem til økonomiske besparelser på op til 40 procent, når man kigger på investeringer, drift og årligt energiforbrug i forhold til et lokalt køleanlæg.

Sikker forsyning
Forsyningssikkerheden er en anden vigtig del af TGI Fridays valg af fjernkøling. For at opretholde en høj fødevaresikkerhed er det vigtigt, at madvarerne kan holdes kølige hele året rundt. Samtidig er det vigtigt at gæster og personale oplever behagelige temperaturer.

- Når man vælger fjernkøling fra Hofor, så slipper man for den daglige drift af et køleanlæg. Vi sørger for, at der altid bliver leveret den ønskede køling, og forsyningssikkerheden er meget høj, forsikrer chef for fjernkøling hos Hofor, Henrik Lorentsen Bøgeskov.

TGI Fridays restauranten på Højbro Plads 5 har en kapacitet på ca. 200 siddepladser og omkring 50 udepladser.

Artiklen er en del af temaet Fjernkøling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078