23948sdkhjf

Thy-Mors Energi: 10 procent elbiler på Mors i 2020

En ny samarbejdsaftale mellem Morsø Kommune og Thy-Mors Energi skal sikre, at der i løbet af de næste fem år kommer flere elbiler på de lokale veje.
Med aftalen ønsker Morsø Kommune og Thy-Mors Energi at arbejde målrettet med konvertering til elbiler. Målsætningen er, at 10 % af alle personbiler på Mors er konverteret til elbiler i 2020. Samtidig skal der ved udgangen af 2018 være udviklet og gennemført en funktionel infrastruktur til elbiler, som kan være med til at gøre det attraktivt for lokale borgere at investere i elbiler.

Går selv forrest
Både Morsø Kommune og Thy-Mors Energi ønsker at forfølge muligheden for at omdanne deres flåde af biler til elbiler i takt med, at infrastrukturen til elbiler udvikles.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi selv går forrest, når vi ønsker at motivere lokale borgere til at investere i elbiler. Med et net af ladestandere i lokalområdet kan vi levere en tilfredsstillende mobilitetsservice for lokalområdets elbiler, og derfor er det naturligt for os, at vi bliver et foregangsbillede og selv påbegynder en konvertering til elbiler i det omfang, det er muligt, fortæller Jens Søgaard, adm. direktør i Thy-Mors Energi.

Baggrund for samarbejdet
På nuværende tidspunkt har Thy-Mors Energi allerede investeret i to elbiler, og ved domicilerne på Elsøvej i Nykøbing og på Løvevej i Thisted bliver der i løbet af de kommende uger opstillet ladestandere.

I tæt samarbejde med Morsø Kommune skal det vurderes, hvordan Mors i øvrigt skal dækkes ind med ladestandere for at gøre elbiler attraktive for både lokale borgere og for Morsø Kommune, som et led i deres ønske om at konvertere kommunale biler til elbiler. Det vurderes endvidere jævnligt ved bilkøb, om en elbil med fordel kan løse opgaven.

- Morsø kommune har siden 2012 haft en elbil, der benyttes flittigt af medarbejdere ved kommunen. At vi så nu har mulighed for at etablere en stærkere infrastruktur for elbiler i kommunen, ser vi som en naturlig fortsættelse af vores klimaplan. Og at det så er med lokalt samarbejde, gør det blot endnu bedre, fortæller Hans Ejner Bertelsen Borgmester i Morsø Kommune.

Morsø Kommune og Thy-Mors Energi vil undervejs lave et pilotprojekt for at indsamle erfaringer i brugen af elbiler til person- og varetransport.

- Som lokalt elselskab vil vi meget gerne understøtte en udvikling i vores område, der peger i retning af en konvertering fra fossile brændstoffer til el. På den måde kan vi også være med til at gøre en lokal forskel, afslutter Jens Søgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11