23948sdkhjf

KLS Energy rykker ind på Rømø Havn

Offshore-servicevirksomheden KLS Energy rykker ind på Rømø Havn. Det giver øget aktivitet og flere nye arbejdspladser
Rømø Havn har netop indgået aftale om, at virksomheden KLS Energy etablerer sig på havnen med offshore-serviceaktiviteter i betydeligt omfang. Det vil medføre en kraftig forøgelse af den samlede aktivitet på havnen og tilføre området nye arbejdspladser.

Detaljerne om samarbejdet og de nye aktiviteter bliver præsenteret onsdag på den store internationale vindenergi-messe i Husum messecenter.

Lejer en hel kaj
Den nye aftale indebærer, at KLS Energy lejer hele den nye kaj, Stormkajen, plus den nyetablerede oplagsplads lige nord for havnen for en 20-årig periode. Dermed bliver KLS driftsherre for denne del af havnen og vil fremover bruge arealerne til at udføre en lang række serviceopgaver for offshore-industrien.

- I KLS Energy har vi igennem længere tid analyseret vores forretningsmæssige muligheder ved at indgå en aftale med Rømø Havn. Når vi ser, hvad offshore markedet efterspørger nu og i fremtiden, og hvad der tilkommer af værdi for vores kunder ved at benytte vores faciliteter på Rømø Havn, så er vi meget tilfredse med, at det nu er lykkes at få en aftale i stand. Vi har allerede påbegyndt forberedelserne til igangsættelse af vores aktiviteter, og vi forventer, at kunne invitere de første kunder på Rømø Havn i løbet af ganske kort tid, siger direktør Karsten Skovsted, KLS Energy.

På lidt længere sigt kan KLS Energy få behov for endnu mere plads og har derfor også ønsker om en kapacitetsudvidelse af havnen.

Glæde i Tønder
Den nye aftale vækker stor glæde på Rådhuset i Tønder.

- Det er en rigtig god nyhed for Rømø Havn og for Tønder Kommune. Med KLS’ indtog på havnen bliver der skabt ny aktivitet i hidtil uset omfang. Det giver øget omsætning og nye arbejdspladser, og det er lige, hvad vi har brug for i Tønder Kommune, siger borgmester Laurids Rudebeck.

Tønder Kommune har godkendt, at planlægningsarbejdet påbegyndes.

Det helt store gennembrud
Også Rømø Havns bestyrelsesformand, Thomas Ørting Jørgensen, er en glad og tilfreds mand.

- Gennem flere år har vi arbejdet målrettet på at udvikle Rømø Havn som servicehavn for offshore-industrien. Det er vi kommet langt med, bl.a. med aftaler med WPD og Siemens Wind Power, der har etableret sig på havnen. Men aftalen med KLS er det helt store gennembrud, og nu kan vi for alvor komme i gang med at udnytte de nye anlæg på havnen og samtidig arbejde hen mod en udvidelse, siger Thomas Ørting Jørgensen.

KLS Energy er en international aktør inden for servicering af offshore-branchen, herunder både skibe, borerigge og havvindmøller. Virksomheden er repræsenteret i Schweiz, Grækenland og Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078