23948sdkhjf

Vingeproducent tæt på salg

LM Wind Power læner sig op af et salg efter ejeren kapitalfonden Doughty Hanson er gået i gang med at afvikle sig selv.
Kapitalfonden Doughty Hanson har opgivet at rejse en ny fond og er dermed reelt gået i gang med at afvikle sig selv. Det kan betyde et salg af vingeproducenten LM Wind Power, skriver Berlingske Business.

- Gennem de tre seneste årtier har vi konsistent fokuseret på at tage alle nødvendige skridt for at sikre stærke exits for investeringerne i vores porteføljer, og vi vil nu være mere fokuseret end nogensinde på at opnå denne ambition,sagde ledende partner i Doughty Hanson, Stephen Marquardt i foråret.

Derudover vil Doughty Hanson ikke kommentere yderligere på LMs fremtid.

Ifølge Berlingskes kilder skal blikket rettes mod USA, når der skal findes en mulig køber til LM Wind Power. Buddene lyder General Electrics, der ikke selv producerer egne vinger og med et LM-køb ville få den kompetence in-house, eller TPI Composites, der med LM Wind Power ville opgradere sin produktionskapacitet samt sikre sig en solid tilstedeværelse i Europa, hvor TPI indtil videre ikke har fabrikker.

Børsplaner
LM Wind Power har tidligere leget med tanken om en børsnotering. Både i 2002 og i 2011 har Doughty Hanson forsøgt at børsnotere virksomheden, men begge gange løb planerne ud i sandet.

En børsnotering virker ikke som en god ide i øjeblikket og her peger Frederik Aakaard, der er partner i rådgivningsvirksomheden på LM Wind Powers røde bundlinje som den største udfordring.

LM Wind Power har ikke leveret et årsregnskab med overskud siden 2009, men har derimod haft et samlet underskud på omkring 4,4 mia. kroner mellem 2010-2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11