23948sdkhjf

Minister besøger verdens største vindmøller

Lars Chr. Lilleholt gæster i dag det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild, hvor verdens største og kraftigste vindmøller testes.
Danmark er hjem for verdens førende vindindustri, og et bredt udsnit af branchens nyeste, største og kraftigste teknologiske landvindinger er at finde på Testcentervej i Østerild i Danmarks vindrige nordvestlige hjørne. Derfor ligger testcenteret også på den nyligt tiltrådte energi,- forsynings- og klimaministers første rundtur i industrien.

- De unikke muligheder, som testcentret i Østerild giver producenterne af vindmøller i forbindelse med afprøvning af de helt store møller, er en klar fordel for den fortsatte udvikling af vindmølleteknologien. Gode faciliteter for test og udvikling af fremtidens vindmølleteknologi er vigtige for at øge eksporten og skabe nye danske arbejdspladser i såvel vindmølleindustrien som relaterede erhverv, siger Lars Chr. Lilleholt forud for besøget.

Test og demonstration er en hjørnesten
Alsidige og innovative muligheder for test og demonstration er ifølge brancheforeningen Vindmølleindustrien en forudsætning for at udbygge den danske førerposition inden for vindenergi. Udførlig test og demonstration af vindmøllers mange store komponenter er afgørende for at bringe nye og mere effektive vindmøllemodeller på markedet. Derfor spiller testcentret i Østerild en stor rolle for de producenter, der udvikler vindmøller i Danmark.

- Hvis Danmark også fremover skal være en stærk spiller på vindmølleområdet, er der behov for at være helt i front på den teknologiske side. Det kan Østerild testcenter bidrage til. Det ligger mig meget på sinde, at vi understøtter kommercialiseringen af fremtidens teknologier ved, at den omkostningstunge test og demonstration af teknologierne i fuldskala kan gennemføres på testcentre som Østerild. Jeg ser frem til at drøfte behovet for fremtidens testfaciliteter med vindmølleindustrien og andre relevante parter, siger Lars Chr. Lilleholt.

Hos Vindmølleindustrien ser administrerende direktør Jan Hylleberg frem til besøget, hvor ministeren også vil få viden om den seneste udvikling inden for vind-teknologien.

- Den danske vindindustris ambition om at være den mest konkurrencedygtige hænger uløseligt sammen med at være i front med teknologiudvikling, hvilket igen hænger uløseligt sammen med muligheden for at lave indgående test og demonstration af nye vindmøller og komponenter. Derfor er det positivt, at regeringen har blik for vigtigheden af rammerne for den fremtidige teknologiudvikling, herunder også nødvendige testfaciliteter. Således vi som industri kan fastholde så mange aktiviteter i landet som muligt, siger Jan Hylleberg.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093