23948sdkhjf

18 mand sikrer indskæring ved Nordforbrænding

En detaljeret drejebog og atten velinstruerede smede er årsagen til at indskæringen til varmeforsyningen hos Nordforbrænding i Hørsholm gik over al forventning.
Denne uge har stået i indskæringernes tegn hos Wicotec Kirkebjerg, der har udført hele tre af slagsen på større fjernvarmeforsyninger i Herlev, Køge og i Hørsholm. Især sidstnævnte har betydet et planlægningsarbejde ud over det sædvanlige.

Lukket af for varmen
Hos Wicotec Kirkebjerg er det projektleder Carsten Birch, der har styret slagets gang ved Nordforbrændingen i Hørsholm.

- Det hører til sjældenhederne, at vi har gang i så stor et set-up for en indskæring. Ifølge Norfors er det første gang i 15 år, at man har lukket af for alle ovnene, fortæller han til Energy Supply.

Det er i forbindelse med etableringen af en ny ovnlinje og en ny forsyningslinje, at det har været nødvendgit at foretage indskæringer og lukke af for forsyning og fjernvarme til forbrugerne.

- Vi havde lukket af for hele Kokkedal og Hørsholm og det var meldt ud, at der var lukket for varmeforsyningen fra klokken fem om morgenen til elleve om aftenen, men vi var færdige længe før og allerede kl. 18.30 kunne vi fylde vand på igen, fortæller Carsten Birch.

Nøje instrukser
At det krævede intens planlægning at gennemføre opgaven skyldtes, at man helst ville genere forbrugerne mindst muligt. Derfor havde Wicotec Kirkebjerg også sat atten smede på opgaven. Netop for at sikre at alle opgaver i løbet af dagen blev varetaget i korrekt rækkefølge og til tiden.

- Vi skulle skære hul og installere rør og vi var i jorden både inde og ude, så det var et omfattende arbejde, fortæller Carsten Birch og uddyber:

- For at det skulle gå så glat som muligt var alt forberedt. Alt var linet op. Alt, der kunne svejses var svejset i forvejen, vi havde rejst stilladser, gravet op, mærket rørene op, arrangeret vognmanden, så han vidste hvor han skulle hejse rør og materiel ind, - alle var instrueret i, hvad de skulle lave, fortæller Carsten Birch.

Frygten for uheld
Når så stor en indskæringsopgave køres i stilling er det altid forbundet med en del usikkerhedsmomenter, men de atten smede, to entreprenører og vognmændene klarede opgaven til ug. Dog er der nogle helt specifikke udfordringer, der kunne have spændt ben for selv den mest gennemtænkte plan.

- Vores største frygt var at der var utætte ventiler ude i byen, så vi fik vand tilbage i returrørene, så vi ikke kunne svejse. Men det var der heldigvis ikke, fortæller Carsten Birch, der priser sig lykkelig over at det lykkedes at genere forbrugerne mindst muligt.

Heller ikke i Køge og Herlev, hvor man lavede indskæringer i denne uge, stødte problemer til og her havde Wicotec Kirkebjerg henholdsvis seks og otte mand på opgaverne. I Køge etablerede man indskæring i forbindelse med forsyning til en svømmehal, et plejehjem og boliger, mens man i Herlev lavede indskæring i forbindelse med forberedelse til etablering af ny højbane

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11