23948sdkhjf

Så fik Danmark sin methanol-tankstation

Det var Aalborgs borgmester, der klippede snoren, da OK, Serenergy og Hamag i går indviede Danmarks første methanol-tankstation og tog et skridt på vejen mod en grøn transportsektor.
- Det er godt for Danmark og det er godt for Aalborg.

Sådan lød det fra Aalborgs borgmester Thomas Kastrup Larsen, da han i går klippede snoren og indviede Danmarks og Europas første methanoltankstation - og som den første fik lov at fylde methanol på den til lejligheden byggede hybridbil.

Tankstationen, der har adresse på Hobrovej i Aalborg, er en del af et innovationsprojekt under Energistyrelsen med virksomhederne OK, Serenergy og Hamag som drivkræfterne bag projektet. Formålet er at udnytte den nuværende infrastruktur til distribution og tankning af det bæredygtige flydende brændstof methanol.

- Det skal være nemt at køre grønt. Ideen med det her er, at man gør som man plejer. Tankstationen ligger hvor den plejer og man tanker som man plejer. Og så har vi anvendt den eksisterende infrastruktur til tankstationen fremfor at etablere en sprit ny, sagde adm. direktør hos OK Jørgen Wisborg ved indvielsen.

Anlægget i Aalborg bliver nok ikke overrendt i starten. For at kunne tanke fra den nye stander i Aalborg skal man enten være indehaver af en bil hvis benzindrevne motor er bygget om til at kunne køre på methanol eller en hybridbil. Hybridbilen er en elbil, der har fået installeret en brændselscelle og en methanoltank. Og det er her Serenergy kommer ind i billedet.

Brændselscellen fungerer nemlig som range-extender og ved tankning af flydende methanol drives brændselscellen og forlænger elbilens rækkevidde betydeligt.

- Vi tror på brændselsceller og elbiler. Det her markerer både starten og slutningen på vores mission om elbiler og methanol. Vi har de første biler og den første tankstation. Målet er at sende de første officielle hybridbiler på vejene om tre år. Indtil da fortsætter vi med demonstrationer, tests og udvikling, lød det fra Anders Korsgaard, CEO, hos Serenergy.

Som nævnt er anlægget blot en demonstrationsenhed men en vigtig én af slagsen, hvis man spørger OKs administrernede direktør Jørgen Wisborg.

- Vi arbejder ambitiøst for at udskifte fossile brændsler med vedvarende energi. Vi vil være en del af regeringens ambitiøse klimaplan, derfor bliver vi også ved med at teste nye energiteknologier, for tænk hvis den teknologi vi aldrig fik afprøvet, det lige præcis var den, der var fremtiden.



Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062