23948sdkhjf

NGF Nature Energy, Arla og Xergi i stor biogasaftale

NGF Nature Energy, Arla Foods Energy og Xergi har indgået en projektudviklingsaftale med henblik på at etablere et nyt biogasanlæg i Videbæk vest for Herning.
Biogasanlægget i Videbæk skal aftage organisk affald fra lokale landmænd og spild fra Arlas mejeriproduktion, og al gassen leveres direkte ind i produktionen i Arla Foods Arinco ved Videbæk. Dermed kan Arla, der er en af Danmarks største aftagere af naturgas, skifte næsten 60 procent af naturgassen i Arinco ud med grøn gas.

- Arla har en ambitiøs målsætning om at reducere koncernens samlede CO2-udslip med 25 procent inden 2020, og brug af biogas i produktionen bringer os et vigtigt skridt i den retning. Arla og Xergi har arbejdet på projektet i Videbæk i en årrække, og sammen med NGF Nature Energy kan vi se frem til endelig at få det realiseret. Partnerskabet med NGF Nature Energy betyder samtidig, at vi får set hele vejen rundt om vores produktion, så vi får tænkt bæredygtigheden ind i både vores energikøb og vores energiforbrug, siger Jais Valeur, der er Executive Vice President i Arla.

Samlet gasløsning
NGF Nature Energy har allerede fire topmoderne biogasanlæg i drift og under opførelse, og administrerende direktør Ole Hvelplund ser frem til at udvikle projektet med Arla.

- Danske industrivirksomheder er så småt ved at få øjnene op for de store muligheder, der ligger i biogasproduktion som affaldsbehandlingsanlæg og samtidig leverandører af grøn energi. Arla har en ambitiøs plan, og den støtter vi gerne op om. NGF Nature Energy har som de eneste herhjemme ekspertisen på både salg, distribution og produktion af naturgas og biogas, og vi kan derfor, sammen med vores partnere, skabe en samlet grøn energiløsning. Vi glæder os til at samarbejde med Arla Foods, Xergi og de lokale landmænd om at realisere et virkelig spændende projekt i Videbæk.

Aftalen mellem partnerne trådte i kraft den 26. juni 2015, og NGF Nature Energy indtræder samtidig som medejer i selskabet Videbæk Biogas A/S, der i dag ejes ligeligt af Arla Foods Energy og Xergi.

NGF Nature Energy og Arla har samtidig indgået en hensigtserklæring om i fællesskab at udforske mulighederne for fremtidig fælles drift af nye biogasproduktionsanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094