23948sdkhjf

Naturstyrelsen shopper varmepumper

Naturstyrelsens mere end 1000 ejendomme kalder på en udskiftning af varmekilde om føje år. Nu overvejer man varmepumper til de mange bygninger.
For Naturstyrelsen er det vigtigt at prøve nye løsninger, når de gamle varmeinstallationer som oliefyr og brændefyr alligevel skal skiftes rundt omkring i styrelsens mange ejendomme. En varmepumpe kan være en rigtig god løsning, som man gennem det seneste år har installeret i en række ejendomme. På den måde forsøger man at finde en mere energivenlig vej.

- Jeg tror, vi ser en konverteringsbølge i løbet af de næste år, siger Jens Peter Fischer, skovfoged i Naturstyrelsen, og fortsætter:

- Vi vil ikke pådutte nogen at udskifte deres nuværende varmekilde og investere i en anden, men jeg tror, det kommer helt naturligt. I de tilfælde, hvor vi har haft dialogen omkring et skifte, oplever vi, at det rykker ved holdningen omkring en ny varmekilde, og ofte er varmepumpen en fornuftig løsning.

Mere tidssvarende
Jens Peter Fischer mener, at varmepumpen som energikilde passer bedre ind i forhold til tiden, og derfor kan mange hurtigt se fordelen ved at skifte.

- Et brændefyr er for mange besværligt i en travl hverdag, og man stiller også andre krav til komforten i dag, end man gjorde for en årrække tilbage.

Det er Jørgen Andersen enig med ham i. Han er skovløber og har en ejendom ved Frederiksværk, hvor han har fået installeret varmepumpe.

- Grunden til, at jeg valgte varmepumpen som ny varmekilde i ejendommen i Frederiksværk, var netop ønsket om en mere tidssvarende løsning, siger han.

Gamle bygninger stiller forskellige krav
De omkring 1000 ejendomme, som er i Naturstyrelsens varetægt, stiller forskellige krav til opvarmningen og udfordringen er, at de er forskellige i antal kvadratmeter, har forskellig isolering, rørføring er oftest af ældre dato, og installationerne er i forskellig stand. Det giver en udfordring med valg af nye varmekilder, når man står for en udskiftning af det gamle oliefyr eller brændefyr, og det er ikke alle steder, at en varmepumpe er den ideelle løsning.

Energiselskabet OK har været leverandør og rådgiver på nogle af de ejendomme, hvor Naturstyrelsen har fået installeret varmepumpe – heriblandt også Jørgen Andersens ejendom i Frederiksværk.

Jørgen Andersen mener, at det også var vigtigt at finde en løsning, som passer ind i omgivelserne.

- Jeg synes, at OK kom frem til en løsning, som tilgodeser den gamle bygning, og jeg er meget tilfreds med resultatet, fortæller han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125