23948sdkhjf

Hofor oprenser geotermianlæg

Hovedstadsområdets geotermiske anlæg fungerer ikke optimalt. Nu skal en midlertidig borerig oprense anlægget.
Det er varmeselskaberne CTR, VEKS og Hofor, der driver det geotermiske testanlæg på Amager, der kan forsyne omkring 5.000 familier med miljøvenlig fjernvarme. For øjeblikket kører anlægget kun for halv kraft, fordi det ene af hullerne ned til undergrunden er delvist stoppet til. Det oplyser Hofor.

Geotermianlægget fungerer ved, at der er boret to cirka tre kilometer dybe huller ned til undergrunden, hvor der findes vand på ca. 70 grader. Fra den ene boring pumpes det varme vand op og bruges til at opvarme fjernvarmevandet. Når geotermivandet har afgivet sin varme, pumpes det tilbage via den anden boring.

Men nu er den ene boring delvist stoppet til og skal renses, så man igen kan udnytte varmen fra undergrunden optimalt. Varmeselskaberne opsætter derfor en stor borerig til oprensning, der i løbet af efteråret skal genskabe fuld passage i det knap tre kilometer dybe hul.

Riggen ankom til geotermianlægget, der ligger på Amagerværkets grund, i løbet af uge 34 på mere end 22 lastbiler.

I august og september måned monteres riggen, og herefter er den parat til at starte oprensningen af det dybe hul. Riggen er ca. 30 meter høj og placeres helt ude ved vandet. Den vil mest være synlig fra vandsiden, hvor de mange sejlere fra lystbådehavnen ved Lynetten måske vil få øje på den nye konstruktion, der i øvrigt vil være belyst, så den tydeligt kan ses fra vandet.

Riggen tages ned igen, når oprensningen er gennemført.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11