23948sdkhjf

Dong løber med rettigheder til 3 GW vind

Dong Energy overtager Hornsea-området i Storbritannien og projektrettighederne til 3 GW offshore-vind.
Dong Energy har netop overtaget Hornsea-området og projektrettighederne til Hornsea Project 2 og 3, som har en potentiel kapacitet på 3 gigawatt (GW). Dette følger i kølvandet af Dongs overtagelse af Hornsea Project One – et 1.200 megawatt (MW) offshore vindprojekt i runde 3, som blev offentliggjort i februar 2015.

Hornsea-projekterne udgør tilsammen et af verdens største offshore udviklingsområder. Hornsea Project 2 og 3 forventes at udgøre en vigtig del af Dong Energy's projektportefølje, som skal opføres efter 2020.

- Vi har allerede investeret ca. 6 mia. pund. i Storbritannien. Med Hornsea-området får vi nye og spændende udviklingsmuligheder – ikke mindst på grund af størrelsen af projektet både når vi ser på arealet og det høje produktionspotentiale. Det vil hjælpe os i vores målrettede indsats for at reducere prisen på energi fra havvind og bevare vores position som førende på offshore vind efter 2020, siger Samuel Leupold, Executive Vice President i Dong Energy og tilføjer:

- Dagens udmelding understreger vores stærke engagement med hensyn til at hjælpe Storbritannien med at levere grøn energi, samtidig med at der skabes jobs og opbygges en stærk lokal forsyningskæde.

Dong overtager Hornsea-området fra Mainstream Renewable Power og Siemens Financial Services. Efter overtagelsen vil Dong Energy som eneejer påtage sig ansvaret som hovedudvikler af hele Hornsea-området.

Hornsea-området ligger mellem 31 og 190 km ud for Yorkshires kyst og dækker et areal på mere end 4.000 kvadratkilometer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109