23948sdkhjf

Og så fik Henry sit biogasanlæg

Leverancen af biogas til Arla i Rødkærsbro er sikret: Henry Kuhr kan snart sætte spaden i jorden til sit gårdbiogasanlæg.
Det har indtil videre taget et par år – med to kuldsejlede biogasprojekter til følge, men nu kan Henry Kuhr, manden bag I/S Kuhr-Hedegaard, endelig stikke spaden i jorden.

En nyligt gennemført høringsfase i Bjerringbro Kommune er netop overstået og ikke eneste indsigelse er tikket ind.

- Vi har allerede opført et siloanlæg til biogasanlægget, men om en måned går vi i gang med at opføre anlægget, fortæller Henry Kuhr til Energy Supply.

Og det er lige ved at være oppe over for Henry Kuhr har lovet Arla i Rødkærsbro at de senest 1. marts 2016 vil få den første leverance af biogas fra anlægget.

Det er virksomheden Combigas, der leverer og etablerer gårdbiogasanlægget hos Henry Kuhr og den dertilhørende rørledning, der skal bringe biogassen de 3 kilometer fra Bredmosevej i Elsborg til mejeriet i Rødkærsbro.

- Vi skal stå for både anlæg og rørledning. Arla skal blot investere i en gasmotor, så der kan laves både el og varme til mejeriet, fortæller Henry Kuhr.

Biomassen til anlægget skal Henry Kuhr til dels selv levere. Noget af det køber han dog ude i byen.

- Biomassen altså gyllen kommer hundrede procent fra os selv, men noget køber vi ude. Vi har lige købt noget frøgræs hos en nabo, som vi har snittet og gjort klar i vores siloanlæg, fortæller Henry Kuhr.

Anlægget vil producere 3 mio. kubikmeter metan om året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094