23948sdkhjf

Nu går det løs i Holsted

På fredag indvier NGF Nature Energy sit biogasanlæg i Holsted. Senere følger anlæggene på Midtfyn, Nordfyn og i Vaarst .... og så overvejer man endnu mere biogas.
NGF Nature Energy og de lokale landmænd kan på fredag byde velkommen til energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, når han besøger det sønderjyske for at indvie biogasanlægget NGF Nature Energy Holsted.

Selvom indvielsen først er fredag, så produceres der allerede gas på anlægget.

- Vi er på fuld kraft, hvad angår mængden af biomasse inde på anlægget. Lige nu producerer vi ca. 60-65% af, hvad anlægget maksimalt kan yde, og gasproduktionen forventes at blive øget jævnt de kommende måneder, således at anlægget er i fuld produktion i løbet af oktober måned, fortæller adm. direktør Ole Hvelplund til Energy Supply.

Som smurt i olie
Tilbage i maj påbegyndte Xergi, der har leveret anlægget, indkøring og varm-test. I følge Ole Hvelplund er logistik og indfødningen af biomasser kommet godt i gang.

- På nuværende tidspunkt har vi faktisk en højere gasproduktion, end vi havde kalkuleret med, men som på alle større industrianlæg har der forventeligt været en række tekniske udfordringer, som skulle løses i forbindelse med indkøringen. Og det bliver de løbende hen over sommeren, fortæller Ole Hvelplund og uddyber:

- Der er ikke tidligere etableret et biogasanlæg, der modtager, forbehandler og anvender dybstrøelse i så stort et omfang som Holsted, hvor der årligt anvendes op til 65.000 tons dybstrøelse, så vi skal skabe vores egne erfaringer med dette i processen. Den store fordel er dog også, at de erfaringer, der gøres ved indkøring af vores første nye anlæg i Holsted, kommer os til gode, når vi idriftsætter de 2 kommende biogasanlæg på Fyn senere på året.

Mere biogas på tapetet
På NGF Nature Energys to biogasanlæg på Fyn følger man tidsplanen og alt kører på skinner. På Nordfyn forventer man at påbegynde indkøring af biomasse medio september og på anlægget på Midtfyn forventer man at påbegynde indkøringen medio november.

Men NGF Nature Energy stopper ikke her. Biogassen er gået dem i blodet og der afvises ikke at der er flere biogas-projekt på vej.

- Vi har flere projekter på tegnebrættet, men vi vil naturligvis se, at de fire anlæg, vi nu får i gang Vaarst, Holsted og to gange Fyn kører efter planen. Men ja, vi har flere projekter, blandt ved Brande og på Fyn, slutter Ole Hvelplund.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11