23948sdkhjf

Lokalt biogasanlæg godt i vej i Rødkærsbro

Etableringen af et lokalt biogasanlæg på en ejendom i Rødkærsbro er med en offentlig høringsfase nu et skridt nærmere en realisering.
Tidligere har Henry Kuhr stået bag to kuldsejlede biogasprojekter, men nu ser det ud til endelig at lykkes for ham. Det skriver Midtjyllands Avis.

Planerne om et biogasanlæg på ejendommen Bredmosevej 29 i Rødkærsbro er i øjeblikket ude i en offentlig høringsfase, mens I/S Kuhr Hedegaard allerede har hentet en miljøgodkendelse hjem.

Biogasanlægget etableres i tilknytning til det eksisterende husdyrbrug på ejendommen og vil årligt kunne behandle 26.000 tons kvæggylle og dybstrøelse fra egen besætning samt 10.000 tons energiafgrøder.

Anlægget består af en 4.000 kvadratmeter plansilo, en 70 kubikmeter indtagetank, en 600 kubikmeter mixtank, en 4.000 kubikmeter reaktor, en 4.800 kubikmeter eftergasningstank og en 4.000 kubikmeter lagertank for afgasset gylle samt en teknikbygning.

Henry Kuhr håber at anlægget vil stå færdigt ved årsskiftet.

-Vi fik lov til at rejse en silo i forbindelse med en landzonegodkendelse, så den er på plads. Når de sidste godkendelser kommer, er vi klar til at gå i gang med resten, siger Henry Kuhr til avisen.

Den producerede gas skal sendes til Arla Foods i Rødkærsbro.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112