23948sdkhjf

Siemens kortlægger vindmøllernes livscyklus

Vindmølleproducentens bedst-ydende mølle producerer 57 gange mere energi, end den forbruger.
Produkters miljøbelastning bliver et stadig vigtigere salgsargument. Hos Siemens Wind Power, bryster man sig af at sælge vedvarende energi, men hvor meget mere energi producerer vindmøllerne egentlig i deres levetid, end de forbruger?

Det spørgsmål satte man sig for at besvare ved at lave en såkaldt Environmental Product Declaration for fire af koncernens vindmølletyper. Til at hjælpe hentede man ph.d.-studerende Alexandra Bonou, fra DTU Management Engineering. Det skriver DTU på sin hjemmeside.

- Det overordnede formål var at dokumentere over for både vores kunder og politikerne, hvor bæredygtig energien fra vindmøllerne er, hvis man sammenligner med fossile brændstoffer. Desuden ønskede vi også at se nærmere på, hvilke parametre vi kan skrue på for at gøre det endnu bedre fremadrettet, siger senior EHS-specialist hos Siemens, Tine Herreborg Jørgensen, der var leder af projektet.

Til brug for analysen blev der udarbejdet fire ”gennemsnitlige” cases, som blev baseret på viden og data fra eksperter hos Siemens. ”Topscorer” i livscyklusvurderingen blev Siemens’ 3,2 MW-vindmølle, der energimæssigt har tjent sig selv hjem efter fire en halv måned og i løbet af 25 års levetid producerer 57 gange mere energi, end den bruger.

Koncernens 2,3 MW-vindmøller har tjent sig selv hjem efter fem en halv måned og producerer 47 gange mere energi, end den forbruger. 6,0 MW-vindmøllen tjener sig selv hjem efter ni en halv måned og producerer 33 gange mere energi, end den forbruger. Og sidst men ikke mindst tjener 4,0 MW-vindmøllen sig selv hjem i løbet af ti en halv måned og producerer 23 gange mere energi, end den forbruger.

Originalartikel: http://www.dtu.dk/Nyheder/Nyhed?id=144b8...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203