23948sdkhjf

For 2 millioner energibesparelser i Tønder

Tønder Kommune investerede for 2 år siden 2 mio. kr. i et system, der skulle reducere forbruget af el, varme og vand. Besparelsen har været enorm og nu investerer kommunen igen.
Da Tønder Kommune smed 2 mio. kr. efter systemet EnergyKey var forventningen af spare 300.000 kr. om året på el-, vand- og varme-regningen. Besparelserne har vist sig at være langt højere, og derfor investerer kommunen nu nu i yderligere forbedringer. Det skriver Byens Ejendom.

- Det er 2 år siden, vi implementerede systemet, og allerede nu kan vi konstatere, at vi har sparet 1,3 millioner kr. Det er meget glædeligt og over al forventning, udtaler fagkoordinator i Tønder Kommune, Palle Kudsk.

EnergiKey overvåger forbruget af vand, el og varme i alle kommunens bygninger og afgiver en alarm, hvis der registreres et uregelmæssigt højt forbrug. På den måde kan man lynhurtigt få elimineret årsagen til det høje forbrug, der kan være en dryppende vandhane, et løbende toilet, eller et brud på et varmerør.

Som nævnt har kommunen fået blod på tanden og har netop sendt for 11.000 kr. perlatorer ud til alle kommunens skoler og børnehaver i håbet om at spare yderligere 21.500 kr. årligt på vandregningen.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125