23948sdkhjf

Droner gør det nemt at inspicere højspændingsnettet

Virksomheden Heliscope har netop lanceret Scopito, der opsamler materiale fra droneinspektioner af højspændingsnettet.
Heliscope ApS, der specialiserer sig i droneinspektioner af højspændingsnettet, har udviklet et koncept inden for droneservices, der adskiller sig fra eksisterende services på markedet, som kun fokuserer på levering af billeder og optegnelser fra inspektioner. Som add-on til selve droneoptagelserne tilbyder virksomheden egenudviklet software til håndtering af de indsamlede data.

- Vi har haft betaversioner af webplatformen ude til test hos potentielle kunder her i foråret for at kunne tilpasse softwaren i forhold til kundernes problemstillinger. Nu er den første officielle version så blevet lanceret, og vi har fået god respons. Det er noget, som kunderne vil have. Vores kunder er interesseret i den værdi, de kan trække ud af dataene, dronerne er bare et værktøj til at opsamle data, fortæller stifter og direktør Ken Falk.

Data i skyen
Kunden får adgang til dataene med det samme, da al data samles og lagres i en cloud-løsning, hvilket betyder, at kunden selv kan tilgå dataene via sin egen webbrowser og dermed ikke skal installere et program på sin computer. Kunden har derefter mulighed for selv at håndtere dataene og derudfra hurtigt planlægge udbedring.

- Droner bliver en vigtig brik i fremtiden i forhold til stor dataopsamling. Lige nu koncentrerer vi os om inspektion af højspændingsmaster, men vi vil naturligvis undersøge potentialet for andre områder. Alt, der skal inspiceres, er jo oplagte områder for os at kigge på, konstaterer Ken Falk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079