23948sdkhjf

Ny ansøgningsprocedure for solceller og mindre VE-anlæg

Energistyrelsen har sendt fire udkast til ændrede bekendtgørelser i høring. De betyder nye procedurer for ansøgninger om pristillæg til solceller og andre mindre VE-anlæg samt nettoafregning.
Baggrunden for de fire foreslåede ændringer er bl.a., at Kommissionen betingede den midlertidige godkendelse af støtten til solceller og husstandsvindmøller af, at Danmark tilpasser den nuværende lovgivning til Kommissionens gældende retningslinjer for statsstøtte. Den ændrede ansøgningsprocedure for pristillæg er allerede indeholdt i lov nr. 744 af 1. juni 2015, som trådte i kraft den 1. juli 2015.

Den ændrede ansøgningsprocedure for pristillæg indebærer, at man først skal ansøge om et tilsagn fra Energinet.dk, før man påbegynder projektet. Man skal altså ansøge hos Energinet.dk, før man eksempelvis køber et solcelleanlæg. Ansøgningsprocedurerne bliver dermed identiske med de ansøgningsregler, som gælder for solcellepuljen til private husstande.

Ansøgningsproceduren for nettoafregning foreslås ændret, så der gælder samme retningslinjer, som når der ansøges om pristillæg. For at kunne ansøge om tilsagn til pristillæg eller nettoafregning hos Energinet.dk, skal man have indgået en købsaftale, der er betinget af, at man opnår tilsagn. Man kan søge om tilsagn hos Energinet.dk fra ultimo august 2015, når de nævnte bekendtgørelser nedenfor forventes sat i kraft.

Læs ”Udkast til ændret bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere”.

Læs ”Udkast til ændret bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg og andre vedvarende energianlæg end vindmøller”.

Læs ”Udkast til ændret bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m.”.

Læs ”Udkast til ændret bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078