23948sdkhjf

Måbjergværket er nu på lokale hænder

Nøglerne er overdraget fra DONG til Struer Forsyning og Vestforsyning
Hos Struer Forsyning og Vestforsyning var der store smil i går, da de to selskaber fik nøglerne til Måbjergværket. Overdragelsen sker efter flere års intense forhandlinger med den hidtidige ejer, Dong, som satte værket til salg helt tilbage i januar 2011.

Struer Forsyning og Vestforsyningi Holstebro var sammen med Vestkraft med til at skabe det biomassefyrede kraftvarmeværk, der blev taget i brug i 1993. På daværende tidspunkt var det det første af sin art i verden.

Måbjergværket er vigtigt for lokalsamfundet, ikke mindst fordi det leverer cirka 90 procent af fjernvarmeforsyningen i Struer og Holstebro kommuner i form af miljørigtig energi.

Værket indgår nu i Maabjerg Energy Center-koncernen, der også ejer Maabjerg BioEnergy, og som har planer om at etablere en bioethanolfabrik.

- Vi har nu taget et stort skridt hen mod etableringen af et samlet bioraffinaderi, og vi ser frem til, at det nye Folketing snarest træffer de nødvendige beslutninger for at vi kan stikke spaden i jorden til bioethanolfabrikken, siger bestyrelsesformand for Maabjerg Energy Cente, Nils Ulrik Nielsen.

Administrerende direktør for den nye Maabjerg Energy Center-koncern bliver Vestforsynings CEO Jørgen Udby, mens Struer Forsynings administrerende direktør, Knud Schousboe, bliver direktør for de to datterselskaber bliver. Begge direktører fortsætter også i deres nuværende stillinger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297