23948sdkhjf

Biogas baner vej for affaldshåndtering

Verden har stærkt fokus på at forbedre affaldshåndteringen, fastslår Xergi
Fødevareaffald fra både husholdninger, supermarkeder og industri skal ikke længere på lossepladsen. Det organiske affald skal udnyttes til en grøn energiproduktion, og samtidig bør næringsstofferne i affaldet genanvendes som gødning i landbruget.

Det er trenden i store dele af verden, hvor der er et stigende ønske om at forbedre affaldshåndteringen både i bysamfundene og i virksomhederne, konstaterer Ole Trudslev fra Xergi, der designer og bygger biogasanlæg. Han har undersøgt udviklingen på det internationale marked for behandling af fødevareaffald.

Store teknologiske fremskridt inden for biogas-teknologien har de senere år været med til at bane vej for udnyttelsen af både energi og næringsstoffer i fødevareaffaldet. Netop derfor er Xergi aktuelt i gang med at bygge biogasanlæg, der omdanner fødevareaffald til energi og gødning.

Gigantiske byer

- Generelt er der et stigende befolkningstal på jordkloden og samtidig en tendens til, at landbefolkningen flytter ind til byerne. Det giver nogle gigantiske byer, som oplever et stort behov for at udvikle en bæredygtig behandling af affaldet, siger Ole Trudslev.

- Det er en forholdsvis kompleks opgave at vælge de rigtige forbehandlingsteknologier til det mix af affald, der er tilgængeligt for det enkelte biogasanlæg. I disse år ser vi imidlertid en hastig forbedring i teknologierne, tilføjer han.

Xergi har på nuværende tidspunkt opført tre biogasanlæg, der behandler fødevareaffald - iiBarkip i Skotland samt i Méta-Bio Energies og Labat i Frankrig. To andre anlæg er under opførelse: Willen Biogas ved London og Scandinavian Biogas Sofielund ved Stockholm.

Se video med affaldsbehandling ved det skotske biogasanlæg Barkip ved at klikke her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266