23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme: Grøn omstilling er realistisk

Det ambitiøse og det realistiske matcher fint det danske system, mener direktør
Grøn omstilling med ambitioner og realisme. Den overskrift har den nye regering givet sin egen energi-, forsynings- og klimapolitik i regeringsgrundlaget.

Og netop kombinationen af det ambitiøse med det realistiske passer fint med det danske energisystem, mener Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen.

- Vi har et energisystem, der er klar til at tage de næste skridt, og det er afgørende, at vi formår at binde de enkelte forsyningsarter sammen og skabe en helhed. Det er både mest grønt, mest effektivt og billigst for forbrugerne, fastslår han.

Direktøren peger derfor på, at regeringen står med gode kort på hånden, når den skal skrive et kommissorium til den energikommission, som regeringen vil nedsætte for at komme med oplæg til energipolitiske mål og virkemidler til for perioden 2020 til 2030.

- Forarbejdet er gjort

- Al forarbejdet for energikommissionen er sådan set gjort. Alle analyserne af de enkelte sektorer i energibranchen er udarbejdet og offentliggjort. Det analysearbejde er både opdateret og grundigt, og derfor er det lige til at gå til for energikommissionen, siger Kim Mortensen.

- Det er muligt at omstille den danske energisektor til at kunne dække det samlede energiforbrug i 2050 med vedvarende energi. Det kan også gøres hurtigere, men vi skal gøre det samfundsøkonomisk mest fornuftigt, uden at forfalde til at forfordele enkelte sektorer, tilføjer han.

Omvendt skal udviklingen ikke sættes i stå, peger han på.

- Kommissionen må ikke blive en syltekrukke for den grønne omstilling, for vi står med en række energianlæg, som skal skiftes ud netop i disse år. Den udskiftning kan ikke vente, siger Kim Mortensen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094