23948sdkhjf

Energiprojekt skal spare Viborg-sygehuse for 38 millioner

I alt 18 bygninger får garanterede besparelser
En stor energirenovering af Regionshospitalet Viborg skal over de næste 12 år sikre besparelser for cirka 38 millioner kroner i et såkaldt ESCO-projekt, hvor de garanterede energibesparelser dækker investeringerne.

Bag projektet står energispecialisten Schneider Electric Danmark,som har fået til opgave at reducere hospitalets energiforbrug med 25 procemt og CO2-aftryk med 27 procemt. Det skal ske gennem en omfattende energirenovering af hospitalets og psykiatriens bygninger i domkirkebyen.

Hospitalets tekniske chef glæder sig over projektet.

- Foranalysen viser, at vi har et stort potentiale for et energirenovere vores bygninger, så det bliver godt at komme i gang. Det har været oplagt at udføre det som et ESCO-projekt, da vi kan leasing-finansiere projektet med sikkerhed i de garanterede energibesparelser. Vi har tidligere gennemført ESCO-projekter med succes, så det er langt fra et fremmed koncept for Region Midt, siger Stig Tofteberg, der er teknisk chef for Hospitalsenheden Midt. Den omfatter hospitalerne i Viborg, Skive, Silkeborg og Hammel.

Schneider Electric går som ESCO-partner ind og garanterer de besparelser, som betaler for de nødvendige investeringer i energirenoveringen. I Viborg omfatter projektet 18 bygninger, der får gennemført tiltag, som skal sikre den store besparelse på 38 millioner kroner.

- Vi kommer blandt andet til at udskifte og optimere en stor del af de tekniske installationer, herunder ventilationen, varmeanlæg og belysning. Derudover efterisolerer vi en række af bygningerne, og vi etablerer også solceller, fortæller Casper Højgaard, der er salgschef for ESCO i Schneider Electric Danmark.

De første projekter omfatter blandt andet etableringen af solcelle-anlæg, hulmursisolering og udskiftning af vinduer. Schneider Electric forventer at have gennemført de energirigtige projekter inden for to år, hvorefter de vil generere årlige besparelser på cirka tre millioner kroner.

Projektet på Regionshospitalet Viborg dækker cirka 60.000 kvadratmeter, inklusive Psykiatriens bygninger. En væsentlig del af projektet går ud på at sikre bedre kontrol og overblik over energiforbruget med intelligent energiovervågning. Det giver et nyt, godt redskab til hele tiden af følge og justere energiforbruget i bygningerne.

Hvad er en ESCO-aftale?
ESCO er en forkortelse for Energy Service Company. Det er en samarbejdsform, hvor en leverandør forpligter sig til at nedbringe ressource- og energiforbruget for en partnervirksomhed, kommune eller region. ESCO-leverandøren garanterer en besparelser, der dækker omkostningerne til de nødvendige energiprojekter. Hvis besparelsen bliver større end garantien, så deler parterne den økonomiske gevinst, mens ESCO-leverandøren dækker forskellen, hvis resultatet ligger under den garanterede besparelse.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.269