23948sdkhjf

EnergiMidt skal fremtidssikre gadebelysningen i Aarhus

30.000 lyskilder bliver udskiftet over de næste tre år
EnergiMidt og Aarhus Kommune har indgået en aftale, som blandt andet indeholder udskiftning af knap 30.000 lyskilder.

Landets kommuner skifter i disse år til den mest fordelagtige teknologi, når de renoverer gadelys. De gamle kviksølvarmaturer udskiftes med moderne LED-teknologi, hvilket giver væsentlige energibesparelser og lavere driftsomkostninger. I foråret prækvalificerede Aarhus Kommune fire danske energiselskaber samt et fransk selskab til at komme med deres bud på opgaven, og valget er nu faldet på EnergiMidt.

Samarbejdsaftalen betyder, at EnergiMidt de kommende tre år har fast arbejde hos Aarhus Kommune. I denne periode skal der udskiftes knap 30.000 enheder – en opgave, som forventes at kræve i underkanten af 55.000 mandetimer. Det svarer til 34 mandeår - eller mere end 11 mand om året i den tre-årige aftaleperiode. Aftalen har en værdi af 113,5 millioner kroner og er den største gadelysaftale i Danmark nogensinde målt på antal enheder, konstaterer EnergiMidt i en pressemeddelelse.

Udvidet samarbejde

EnergiMidt har i forvejen en drifts- og vedligeholdelsesaftale med Aarhus Kommune, men med den nye aftale udvides samarbejdet betragteligt.

Den underskrevne aftale er afslutningen på et længere forløb med analyser, prækvalifikation og udfærdigelse af udbudsmateriale. Hos Aarhus Kommune glæder Peter Ryberg Neess, som er teamleder i Vejbelysning og ITS, sig til samarbejdet:

- Af de fem meget gennemarbejde tilbud vi modtog, fandt vi, at EnergiMidts tilbud var økonomisk mest fordelagtigt for kommunen. Vi vurderede på pris, kvaliteten af de tilbudte gadelamper, arbejdsproces og organisation, og i den samlede vurdering af de parametre stod EnergiMidt stærkest, siger han om projektet, som bliver betalt at energibesparelsen.

- Derudover sparer vi 2.500 ton CO2 om året, plus at det nye lys har en positiv effekt på både trafiksikkerhed og tryghed, tilføjer teamlederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204