23948sdkhjf

Ny minister kender energisektoren indefra

Dansk Fjernvarme glæder sig over at se sin næstformand i regeringen
Med udnævnelsen af næstformanden i Dansk Fjernvarme, Lars Christian Lilleholt, som ny energi-, forsynings- og klimaminister har Danmark fået en minister, der om nogen har indsigt i sit ministerområde.Han kender energisektoren og specielt de kritiske deadlines, som presser sig på.

Det konstaterer Dansk Fjernvarme, som glæder sig over at, at statsminister Lars Løkke Rasmussen i weekenden besluttede at tage Lars Christian Lilleholt med på sit ministerhold..

- Lars Christian Lilleholt kender de kritiske områder, som kræver politisk handling her og nu. Det bliver utroligt spændende med en så erfaren mand på posten, siger Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen.

Centrale områder

Han peger på nogle helt centrale områder, som ministeren skal kaste sig over.

- Hele energisektoren har længe ventet på tilskuds- og afgiftsanalysen, som er blevet udskudt adskillige gange. Den er helt afgørende for, hvordan energisektoren kommer til at se ud i fremtiden. Også problemstillingen omkring grundbeløbet skal løses her og nu, siger Kim Mortensen.

- Det sidste punkt kan ikke udskydes, fordi cirka 200 naturgasfyrede, decentrale kraftvarmeværker og flere affaldsforbrændingsanlæg med udgangen af 2018 mister grundbeløbstilskuddet. Som lovgivnigen er skruet sammen, så har de naturgasfyrede kraftvarmevarmeanlæg ikke muligheder for at investere i anden grøn og fremtidssikret teknolog.

- Tiden er reelt løbet ud, så der skal træffes beslutning om, hvad disse fjernvarmeselskaber skal investere i. Lige nu har de udelukkende udsigt til et kæmpe prishop på 4.300 kroner for et almindeligt hus, når 2018 rinder ud, konstaterer Kim Mortensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.33