23948sdkhjf

Grontmij vinder stor kraftvarmeværkopgave

Skal stå for den samlede projektledelse i Helsingør
Ingeniørvirksomheden Grontmij har vundet endnu en opgave i forbindelse med omstilling i energisektoren - denne gang i Helsingør. Opgaven er at designe mekaniske og elektriske installationer, når Helsingør Kraftvarmeværk går fra naturgas til biobrændsel.

I værkets bestræbelser på at sikre forsyningssikkerheden og mindske CO2-udslippet skal Grontmij stå for den samlede projektledelse samt al rådgivning i forbindelse med maskin- og el-leverancer. Det nyudviklede anlæg vil have en effekt på 70 MW leveret brændstof, svarende til det årlige forbrug af varme til over 15.000 husstande, skriver Grontmij i en pressemeddelelse.

Projektet er et samarbejde mellem Grontmij i Sverige og Danmark. Grontmij Sverige vil håndtere alle tekniske og kommercielle forhold og koordinering af andre konsulentydelser for anlægsarbejder og arkitektur, mens Grontmij Danmark vil være ansvarlig for byggeledelse, sundheds- og arbejdsmiljø-spørgsmål og offentlige kontrakter.

- Vi tager markedsandele

Projektet er det tredje samarbejde mellem svensk og dansk Grontmij i energisektoren inden for relativt kort tid,.

- Vores langsigtede strategi har været at udvikle vores leverancer i Danmark, og resultatet er, at vi har taget store markedsandele fra vores konkurrenter, konstaterer Per-Anders Tauson, division manager hos Grontmij Sverige.

Grontmij er allerede godt i gang med at ombygge Skærbækværket til fyring med flis med en kapacitet på godt 300 MW for DONG Energy, ligesom Grontmij er involveret i BIO 4 for HOFOR,
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19