23948sdkhjf

Moe skal rådgive på Amagerværket

Amagerværket står foran en grøn omstilling, og Hofor har valgt Moe A/S som ingeniørrådgiver på bygge- og anlægsdelen.
København har sat som mål at være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Hofor, der leverer fjernvarme til over 500.000 af byens indbyggere, vil derfor omstille energiproduktionen på Amagerværket fra kul til bæredygtig energi.

Dette har ført til planerne om en markant ombygning af værket, der indebærer en helt ny kraftværksblok, der skal anvende bæredygtig biomasse og derfor har fået navnet ”BIO4”.

Allerede i maj blev Gottlieb Paludan Architects og Møller & Grønborg kåret som vinder af arkitektkonkurrencen. Nu er det afgjort, at det bliver den rådgivende ingeniørvirksomhed, Moe, der kommer til at stå for rådgivning og projektering af samtlige bygge- og anlægsarbejder med Geo som underrådgiver.

- Hofors ambitiøse udvidelse af Amagerværket er endnu et stort og markant projekt for Moe, så vi har god grund til at være stolte. Vi får rig mulighed for både at arbejde tværfagligt med vores mange forskellige kompetencer og samtidig gøre brug af vores specialistviden inden for energiproduktion, udtaler administrerende direktør, Christian Listov-Saabye.

Energiproduktion som kerneområde
Moe blev oprindeligt grundlagt da civilingeniør A.J. Moe i 1930 fik til opgave at projektere en udvidelse af H.C. Ørstedsværket. Ved opførslen af ”BIO4” kan virksomheden derfor trække på intet mindre end 85 års erfaring inden for energiområdet.

Moe er også rådgiver på byggeriet af Amager Bakke, hvor Bjarke Ingels Group har udstyret Københavns nye affaldsforbrændingsanlæg med en skibakke. BIO4, der kommer til at ligge et stenkast fra netop Amager Bakke, vil ligeledes kombinere energiproduktion med kulturelle oplevelser.

Københavnerne får mulighed for at komme helt tæt på værkets maskineri. De besøgende inviteres med på en guidet tur via en spektakulær trappe, hvor man kan kigge direkte ind til den bæredygtige energiproduktion. Trappen leder til sidst op til en beplantet tagterrasse i 40 meters højde, hvorfra man kan nyde udsigten over Københavns skyline.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2020. Udover en ny kraftværksblok til biobrændsel omfatter BIO4-projektet nye administrations-, laboratorie-, lager-, transports- og værkstedsfaciliteter samt et nyt havneanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.003