23948sdkhjf

Tyske biogasanlæg klar til at indtage Danmark

Kører på husdyrgødning, dybstrøelse og foderrester fra økologiske kvægbesætninger
Bygggeriet af Danmarks to første gårdbiogasanlæg fra AgriKomp er i gang– et 340 kW-anlæg ved Ølgod og 250 kW-anlæg ved Aabenraa. Begge biogasanlæg er gårdanlæg, som først og fremmest skal køre på husdyrgødning, dybstrøelse og foderrester fra de to landmænds egne økologiske kvægbesætninger. Anlæggene skal producere strøm, som sendes direkte ud på energinettet.

Anlæggene fra AgriKomp er udviklet specielt til at kunne håndtere store mængder dybstrøelse eller andet tørstof. Det sker blandt andet ved et specialudviklet indfødningssystem, som via en snegl transporterer tørstoffet direkte ind i reaktortankene. Inde i tankene er monteret flere store padler, som ikke kun bevæger materialet rundt i tanken, men også flytter den øverste del mod bunden flere gange dagligt og dermed sikrer en bedre udnyttelse af biomassen og en homogen konsistens i tankene.

Jørgen Hyldgård Staldservice A/S i Holstebro har fået forhandlingen af AgriKomp gårdbiogasanlæg i Danmark og samlet biogas-aktiviteterne under navnet JH BioEnergi.

- Vi har over 30 års erfaring med gyllehåndtering, så biogas lå ikke så fjernt fra os. Det er en spændende branche, som vi forventer os meget af i fremtiden. Vi ser frem til, at vi nu har fundet netop den type anlæg, der kan håndtere det biomassegrundlag, vi har her i Danmark, og at vi kan være med til at ændre biogassens desværre noget blakkede ry, siger Ken Hyldgård.

AgriKomp, med hovedsæde i Tyskland, planlægger skræddersyede anlæg med egne komponenter og har opført i omegnen af 1.000 gårdbiogasanlæg i Tyskland og flere andre lande. De to anlæg i Ølgod og Aabenraa er de første AgriKomp-anlæg i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095