23948sdkhjf

Solcelleejere skal bidrage til vedligeholdelse af elnettet

Kunder med solceller, husstandsmøller og andre mindre elproducerende energianlæg skal på lige fod med øvrige kunder betale for, at elnetselskaberne kan drive og vedligeholde elnettet.
Det er konklusionen, efter at Energitilsynet har godkendt en ny tariferingsmodel, som elselskabernes brancheorganisation, Dansk Energi, har fremlagt for Energitilsynet.

Tariferingsmodellen følger grundprincippet i elforsyningsloven om, at alle kundegrupper skal betale de omkostninger, som de påfører nettet. Det betyder blandt andet, at ejere af for eksempel solceller og husstandsvindmøller på lige fod med alle andre skal betale for, at elnetselskaberne kan drive og vedligeholde elnettet. Det skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

Energitilsynets godkendelse af tariferingsmodellen betyder, at elnetselskaberne fremover har nogle principper, de kan holde sig til i udformningen af deres tariffer. Hvert enkelt selskab skal imidlertid forsat have godkendt deres tariferingsmetoder i Energitilsynet.

Hos Dansk Energi glæder afdelingschef Filip Marott Sundram sig over, at ejere af små energianlæg nu også kommer til at tage deres del af omkostningerne for vedligeholdelse af elnettet.

- Med harmoniseringen bliver prissætningen langt mere simpel, og det vil være med til, at sikre elhandleren har bedre arbejdsbetingelser, siger Filip Marott Sundram, på organisationens hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297