23948sdkhjf

Energibyen Skive lander biogasprojekt til 90 millioner

Projektet, som benævnes Biogas2020, er nu godkendt af styrekomiteen for samarbejdet i den såkaldte Interreg ÖKS, som geografisk dækker Øresund-Kattegat-Skagerrak-områderne.
Biogas 2020 har et samlet budget på 90 mio. kr., og Skive Kommune skal være national koordinator for partnerne, som indbefatter Roskilde Universitet, Frederikssund Kommune, Agro Businesspark, Foreningen af Danske Transportcentre, Århus Universitet, Gas2Move.dk, Nomi 4S, Energiklyngecenter Sjælland, Samsø Kommune, og HMN Naturgas. Det svenske udviklingscentrum Innovatum har lead-funktionen på projektet. Region Midtjylland støtter projektet med 5 mio. kr. fordelt til deltagere i Midtjylland.

Dermed er startskuddet gået til et nyt treårigt forløb med en række aktiviteter landet over inden for biogas. Skive Kommune er direkte involvereret i delprojekter om Power to Gas (GreenLab Skive), Gas til tung transport, Erhvervsudvikling og ny infrastruktur til biogas samt Affaldshåndtering til biogas.

- Vi er rigtig glade for igen at være med i et nordisk samarbejde om udbredelsen af biogas som alternativ energikilde. I Skive Kommune har vi længe arbejdet med alternative energikilder. Vi har fået sat fokus på biogas som drivmiddel først i personbiler, men nu også i varevogne og busser, og endelig forventer vi inden for kort tid at indvie biogasdrevne busser i den kollektive trafik. Biogas har sat skub i en grøn erhvervsudvikling i Skive Kommune, og netop derfor sætter vi stor pris det nye projekt, som kan støtte den fortsatte proces, hvor erhvervsudvikling går hånd i hånd med grøn udvikling, udtaler borgmester Peder Christian Kirkegaard.

I Danmark, Norge og Sverige har man sat sig et mål om at øge andelen af vedvarende energi i det samlede energiforbrug. I Danmark er målet, at vi i 2050 skal være 100 procent forsynet med vedvarende energi. For at kunne nå målet blev der i marts 2012 indgået et dansk energiforlig, som afsætter 225 mio. kr. i anlægsstøtte til nye biogasanlæg samt udvidelse af allerede eksisterende anlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141