23948sdkhjf

Overskudsvarme fra chips-produktion luner i Søndersø

Fjernvarmen kommer nu til Søndersø på Fyn. Varmeleverandør bliver Fjernvarme Fyn og fødevareproducenten Kims.
Siden 2012 har Fjernvarme Fyn arbejdet på at udvide sit forsyningsområde til også at omfatte Søndersø. Det bliver nu en realitet, når man fra 2016 sender varme ud til forbrugerne i Søndersø.

- Vi graver på livet løs og håber at have transmissionsledningen på plads i år. Og så få koblet de 1.200 forbrugere på i 2016, fortæller kundecenterchef Allan Stihøj fra Fjernvarme Fyn.

Ud over at sende varme fra sine eksisterende varmekilder til forbrugerne vil fødevareproducenten Kims også være leveringsdygtig i varme.

- Vi aftager overskudsvarmen fra Kims. De producerer faktisk så megen varme på deres chipsproduktion, at de på nogle tidspunkter af året vil kunne forsyne hele Søndersø med varme. Vi regner med at hente ca 7.000 MWh fra Kims om året, fortæller Allan Stihøj og tilføjer, at projektet hos Kims er helt usædvanligt nemt at gå til.

- Normalt skal der installeres en varmepumpe, men her kan vi nøjes med et par vekslerstationer og transmissionsledningen, da Kims kan levere varmen ved fremløbstemperatur, uddyber han.

Projektet i Søndersø koster den nette sum af 100 mio. kr., hvilket er prisen for både forsyningen i området og overskudsvarmeprojektet hos Kims.

- Vi deler udgiften med Kims. De betaler for de ting, der installeres inde hos dem, og vi betaler for det, der installeres uden for fabrikken, slutter Allan Stihøj.

Kims-fabrikken i Søndersø kobles på fjernvarmenettet inden udgangen af 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109