23948sdkhjf

Fjernkøling fra Hofor på verdens top 100

Fjernkøling fra forsyningsselskabet Hofor er udvalgt til Sustainia100-listen, der netop er offentliggjort. Listen viser de 100 mest inspirerende grønne løsninger i verden.
Dette års internationale Sustainia100-liste er netop offentliggjort. Listen kortlægger førende bæredygtige projekter, teknologier og innovationer fra mere end 150 lande på seks kontinenter.

Efter en gennemgang af mere end 1.500 projekter og forretningsmodeller, skitserer listen de 100 bedste eksempler på, hvordan vi helt konkret flytter vores samfund i en mere bæredygtig retning.

Fjernkøling fra Hofor, der giver ejendomme i København mulighed for et alternativ til traditionelle airconditionanlæg, er udvalgt til listen, som en af verdens mest inspirerende løsninger.

Både i top 10 og top 100
Fjernkøling fra HOFOR er valgt i kategorien ”byer”, som en ud af blot ti eksempler på, hvordan man skaber bæredygtige byer.

- Vi sætter stor pris på anerkendelsen ved at være en af de ti løsninger i verden, der er udvalgt til at bidrage med at skabe bæredygtige byer. I vores daglige arbejde er det primære fokus at reducere CO2-udledningen i Købehavn ved at udskifte el-drevne airconditionanlæg til fjernkøling. Det vækker glæde, at vores bestræbelser for at gøre Købehavn CO2-neutral i 2025, også bliver bemærket uden for Danmark, siger chef for fjernkøling i HOFOR, Henrik Lorentsen Bøgeskov.

Fjernkøling fra Hofor har et mål om at reducere CO2-udledningen i København med 30.000 tons C02 om året, når alle fjernkølingscentraler og distributionsnet er etableret.

I en global elite
Mandag Morgens internationale bæredygtighedsinitiativ, Sustainia, står bag den årlige liste, Sustainia100. Den bedste løsning af de 100 kåres ved Sustainia Award ceremonien i Paris d. 6. december 2015.

Blandt dem, der kårer vinderen er Christiana Figueres, generalsekretær for FNs rammekonvention for klimaforandringer, Gro Harlem Brundtland, tidligere statsminister for Norge, Connie Hedegaard, tidligere EU-kommissær for klima og Dr. Rajendra Pachauri, tidligere formand for Intergovernmental Panel on Climate Change.

Artiklen er en del af temaet Fjernkøling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109