23948sdkhjf

Milliard-investering i solvarme

Det kommende år investerer fjernvarmeselskaberne yderligere 1 mia. kr. i solvarme, viser opgørelse fra Dansk Fjernvarme.
62 fjernvarmeselskaber landet over nyder allerede godt af solens stråler til opvarmning af forbrugernes boliger. Rigtig mange flere vil få samme fornøjelse, fordi der det kommende år bliver investeret 1 mia. kr. i flere solpaneler, viser Dansk Fjernvarmes opgørelse.

- Solvarme er guld værd for fjernvarmen. På mindre end ti år har teknologien vist sit værdi. Det er ganske enkelt på alle måder en rigtig god ide at investere i anlæggene, siger chefkonsulent John Tang fra Dansk Fjernvarme.

Faktisk producerer de store solvarmeanlæg nu, hvad der svarer til mere end 16.000 almindelige husstandes årlige fjernvarmeforbrug. Det svarer til mere end det årlige forbrug af fjernvarme i Fredericia. Inden for det kommende år bliver denne produktion næsten fordoblet og overgår dermed fjernvarmeforbruget i landets sjettestørste by Randers.

For fjernvarmeværkerne betyder solvarme, at man sparer brændsler. Hver gang solens stråler leverer en megawatttime fjernvarme, så sparer fjernvarmeselskabet tilsvarende brændsler til denne produktion. Dermed reduceres CO2-udledningen også. For øjeblikket sparer de eksisterende anlæg mere end 50.000 tons CO2-udledning, og inden for et års tid forøges det til mere end 100.000 tons.

Samlet er der nu 62 anlæg i drift, og de fylder i alt 628.000 kvadratmeter. Produktionsarealet bliver næsten fordoblet og passerer 1,1 millioner kvadratmeter det kommende års tid.

- De investeringer sker, fordi solvarme er en glimrende forretning, som samtidig er en fremtidsrettet energikilde, siger John Tang.

Fakta
- 62 anlæg i drift, yderligere 21 på vej, heraf flere udbygninger af eksisterende anlæg
- Anlæggene fylder samlet 628.624 kvadratmeter
- 512.000 kvadratmeter mere bliver bygget 2015/2016
- Solvarme producerer ca. 16.575 standardhuses årlige forbrug, svarende til det årlige fjernvarmeforbrug i Fredericia. Det vokser med ca. 14.000 husstandes årlige forbrug det kommende år. Dermed producerer solvarme, hvad der svarer til det årlige fjernvarmeforbrug i Randers
- Der investeres for ca. 1 mia. kr. det kommende års tid i solvarme. I forvejen står der anlæg for ca. 1,5 mia. kr.
- Investeringen på ca. 1 mia. kr. skaber 1.200 job.
- Tilsammen sparer de 62 solvarmeanlæg klimaet for 53.000 tons CO2 for nuværende. Det vokser til over 100.000 ton om et år.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078